Opinia Timisoarei

La Timisoara se fac controale la cei care s-au debransat de la Colterm. Amenda e de peste 200 de euro!

TIMISOARA. Amenzi mari pentru cei care s-au debransat ilegal de la sistemul centralizat de incalzire. Inspectorii Primariei Timisoara vor pleca in curand in controale si ameninta cu amenzi maxime de peste 200 de euro.

Numarul timisorenilor care s-au debransat de la Colterm a scazut anul acesta spre deosebire de sezonul trecut. Cu 25%, sustine conducerea societatii de termoficare.

„Vreau ca acest brand numit Colterm sa fie cat mai vizibil, sa incepem o campanie de constientizare a cetatenilor, cum isi pot reduce cheltuielile, astfel incat deconectarile si abuzurile de deconectari sa inceteze. Am avut undeva la 3.524 de cereri de deconetare, procentul a fost cu 25% mai mic decat anul trecut. Am avut si cereri de rebransare, atat de la societati, cat si de la persoane fizice, cam 100, anul trecut au fost 10 – 15. Autoritatea locala are obligatia de a verifica cine s-a debransat ilegal”, ne-a declarat Cristian Mircea, directorul societatii.

Potrivit acestuia, angajatii Colterm au trimis la Primaria Timisoara situatia celor care s-au debransat de la sistemul centralizat de incalzire.

„Am solicitat primariei sa faca verificari, am trimis o situatie la primarie cu cererile de debransare pe care nu le-am aprobat. Problema se pune de ce se admite in asociatiile de proprietari asa ceva, abuzurile nu sunt facute nici de primarie, nici de Colterm, nici de FALT. Sunt cazuri ajunse in instanta, ni se cer documente care au stat la baza deconectarii. Oamenii se dau in judecata pentru fals si uz de fals, ca au semnat sau nu ca vecinii lor sa se deconecteze”, a explicat Mircea.

Seful Colterm sustine ca amenzile sunt intre 500 si 1.000 de lei pentru cei care s-au debransat ilegal, adica fie n-au avut acordul vecinilor, fie nu au avut acordul Colterm, pentru ca nu au indeplinit conditiile legale pentru debransare. Odata sanctionat, omul este obligat sa plateasca amenda si sa se rebranseze. Automat plateste si reconectarea.

Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca aproape 1.000 de cereri de debransare au avut raspuns negativ de la societatea de termoficare.

„Solicitarile au primit raspuns negativ intrucat nu indeplineau conditiile legale, toate cererile neavizate favorabil au fost formulate de locatari din imobile unde, in evidentele Colterm, nu exista deconectari anterioare intrarii in vigoare a legislatiei care reglementeaza conditiile deconectarilor individuale definitive. Primaria Municipiului Timisoara va efectua verificari la adresele care au avut cereri de deconectare si au fost respinse”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al municipalitatii.

In prezent, aproximativ 85.000 de apartamente mai sunt conectate la sistemul centralizat de incalzire al orasului.

Exit mobile version