Noutati :

La Timisoara nu va creste factura la incalzire, spune viceprimarul Sorin Grindeanu. Vezi aici ce solutie are primaria Timisoara daca guvernul taie subventiile!

29 august, 2011 - 10:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Timisorenii nu vor avea de suferit din pricina proiectului de guvern prin care va creste factura la incalzire cu 20% pentru cei cu venituri de peste 786 de lei pe membru de familie, promit autoritatile locale.

Viceprimarul Sorin Grindeanu a tinut sa precizeze ca subventiile existente in prezent vor fi pastrate si ca executivul primariei se gandeste serios sa introduca subventiile pe care le da guvernul in bugetul local.

„Noi vom pastra subventiile pe care le avem. Deocamdata, va trebui sa asteptam sa ni se transmita normele de aplicare. Totusi, eu cred ca guvernul se va razgandi si nu va elimina subventia. In cazul in care se va intampla asta, noi ne vom gandi serios sa acoperim din bugetul local aceasta diferenta. Grosso modo, cred ca ar fi vorba de o suma de 25 de milioane de lei”, ne-a declarat Sorin Grindeanu.

Potrivit proiectului pregatit de guvern, factura de incalzire va creste cu cel putin 20% pentru 4 din 5 apartamente racordate la sistemul de termoficare, mai precis pentru familiile cu venituri de peste 786 de lei pe membru de familie. Asta deoarece statul nu va mai da subventii direct catre CET-uri, care vor fi nevoite sa solicite Consiliilor Locale sa mareasca pretul gigacaloriei.

Pentru a compensa scumpirea, plafonul veniturilor pana la care se acorda ajutoarele va creste de la 615 la 786 de lei pe membru de familie, iar persoanele singure vor primi ajutoare daca au un venit de pana la 1.082 de lei pe luna, ceea ce inseamna ca numarul celor ce primesc ajutoare creste cu peste 100.000, la nivel national.

La nivel local, nu se stie inca numarul timisorenilor care vor primi ajutoare de incalzire in aceasta iarna. Daca guvernul nu mai aloca subventia, autoritatile locale sunt convinse sa aloce bani din bugetul local, pentru ca timisorenii sa nu simta scumpirile.

Va reamintim ca anul trecut, consilierii locali au decis ca toti timisorenii ce au venituri care nu depasesc 1.000 de lei pe membru de familie sa poata beneficia de ajutoare de incalzire.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Parca Consiulul Local TM hotareste si nu vreun viceprimar sau doamne fereste actualul primar ­čÖé

  2. Daca nu ati fi falimentat tot voi Coltermu acuma nici nu trebuia sa ne facem griji din astea dar la ce management defectuos e aplicat acolo de omu lu Ciuhandu, Matei ce asteptari sa ai?? Si culmea, tot voi pozati in eroi!

  3. Am inteles ca Primaria Timisoara ,,cauta,,20 de mil. de leiptr. subventii la caldura.Ii gaseste la RATT!!!…Aici se construiesc biserici dupa biserici pe combustibilul intreprinderii;se vinde fier la fier vechi din intreprindere cu basculele;acus oamenii iar vor lucra ptr.,, preot,, si director!!!…cum sa nu stie Primaria toate acestea cand totul se face la vedere???…e o ,,cumetrie,,in toata regula intre RATT-PD-L,SI PRIMARIE,PNTCD…