Noutati :

La Timisoara nu se emit carti de identitate timp de mai bine de o saptamana. Directia de Evidenta doar preia cereri

19 iunie, 2014 - 03:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Atentie, timisoreni! Vreme de mai bine de o saptamana, in capitala Banatului nu vor fi tiparite carti de identitate. Motivul? Va fi aplicat un nou sistem informatic in toata tara, fiind nevoie de 10 zile pentru transferul de date.

Noua aplicate privind „Sistemul National Integrat de introducere si actualizare a informatiilor legate de evidenta persoanelor” se testeaza deja de ceva vreme si in sfarsit poate fi implementata.

Incepand de vineri, 20 iunie, si pana in 29 iunie, angajatii Directiei de Evidenta a Persoanelor Timisoara nu vor tipari buletine, ci doar vor primi cereri si documente necesare eliberarii actelor de identitate sau pentru inscrierea mentiunii de resedinta si preluarea imaginilor solicitantilor. De asemenea, vor elibera actelor de identitate tiparite pana in 20 iunie.

„Actualizarea bazei de date centrale in vederea emiterii si eliberarii cartilor de identitate aferente cererilor inregistrate la nivelul serviciului in intervalul 20.06 – 29.06.2014 va fi desfasurata in perioada imediat urmatoare trecerii la utilizarea exclusiva a S.N.I.E.P., respectiv in saptamana 30.06 – 4.07”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Solutionarea cererilor se va face in conformitate cu prevederile legale in materie de evidenta a persoanelor, si anume pana in 30 de zile, acest termen putand fi prelungit cu cel mult 15 zile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...