Noutati :

La Timisoara incepe ISWinT, festivalulul care va schimba… ziua de maine

22 iulie, 2019 - 09:28 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Marti, 23 iulie 2019, la ora 16:00, in sala festiva a Liceului de Muzica „Ion Vidu”, se da startul editiei 2019 a Festivalului ISWinT (International Student Week in Timisoara), cel mai amplu proiect organizat de catre Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, proiect aflat sub patronajul Parlamentului European, patronajul Guvernului Romaniei si patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

In cadrul acestui proiect, Timisoara va gazdui, timp de 10 zile, peste 130 de studenti din intreaga lume.

Tema editiei de anul acesta este „Learn today, change tomorrow” („invata azi, schimba ziua de maine!”), prin care studentii sunt incurajati sa se implice in miscari sociale, pornind o schimbare in tarile din care provin.

Studentii straini, care provin din tari de pe toate continentele precum China, Afganistan, Italia, Rusia, Tunisia si multe altele, vor participa la cele 8 ateliere pregatite de studentii Ligii AC, care sunt bazate pe Obiectivele Europene pentru Tineret (European Youth Goals) si anume:

1. Connecting International Structures with Students,
2. Gender Equality,
3. Inclusive Societies,
4. Information & Constructive Dialogue,
5. Mental Health and Wellbeing,
6. Quality Employment,
7. Quality Learning,
8. Student Organizations and International Programmes.

Orasul de pe Bega va deveni astfel, in perioada 22 iulie – 2 august, un centru al interculturalitatii, studentii avand sansa de a cunoaste noi culturi prin intermediul celorlalti participanti. Mai mult decat atat, in cadrul atelierelor educationale, la baza carora stau teme precum incluziunea sociala, educatia sau drepturile omului, tinerii au sansa de a invata lucruri noi. ISWinT contribuie si la agenda viitoarei Capitale Culturale Europene 2021 prin activitati deschise publicului timisorean precum Parada, Concertul lui Joel Benson sau COOLtural Day.

Cel mai amplu eveniment deschis, COOLtural Day, va avea loc pe data de 28 iulie, la ora 17:00, in Piata Libertatii. Asa cum si titlul sugereaza, ziua de sambata va fi dedicata culturii, programul imbinand activitati din diverse domenii culturale, printre care se numara si o noua forma de teatru, numit teatru senzorial, muzica, pirogravura, pictura, expozitie de fotografie si nu numai.

Celalalt eveniment deschis publicului din Timisoara este Parada cu tema „Inclusive Societies” („Societati Incluzive”), care va porni in 27 iulie, la ora 20:00, din Complexul Studentesc, si se va incheia in Piata Unirii. Finalul serii va fi marcat de concertul sustinut de Joel Benson Mixtapes, de la ora 21:30.

Editia de anul acesta are un numar record de participanti si iar speranta organizatorilor e ca experienta traita atat de acestia, cat si de tinerii timisoreni, va fi una cu totul speciala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...