Noutati :

La Timisoara, ca-n Dubai. Ce metode revolutionare ca la Burj Khalifa folosesc constructorii la prima cladire de birouri din ansamblul Openville?

21 iulie, 2016 - 04:21 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La realizarea imobilului United Business Center 2 (UBC 2), prima dintre cele sapte cladiri office clasa A din ansamblul urbanistic Openville, sunt folosite metode de proiectare care se ridica la cele mai inalte standarde din domeniu, unele dintre acestea fiind utilizate in premiera in Romania.

Proiectul structurii de rezistenta a fost realizat de firma de proiectare „Edit Structural”, condusa de prof. dr. Tudor Postelnicu. Solutiile tehnice adoptate pentru UBC 2 au fost alese in urma unor analize avansate si amanuntite, cladirea avand o configuratie unica in tara din punct de vedere al sinergiei structurii si inaltimii.

Pentru infrastructura, au fost folosite profile metalice inglobate in beton, o metoda similara celor utilizate la ridicarea unor constructii celebre, de exemplu Burj Khalifa din Dubai, cea mai inalta cladire din lume, Shanghai Tower sau Taipei 101. Acest gen de structura confera imobilelor o stabilitate sporita si reprezinta o solutie moderna, de maxima siguranta.” a explicat dr. ing. Eugen Morariu, Managing Partener la Edit Structural.

Constructiile in cazul carora s-au folosit metode similare celor utilizate pentru UBC 2 se afla pe lista scurta a celor mai impresionante cladiri din lume: Taipei 101 este un adevarat simbol arhitectural, care a detinut timp de 6 ani recordul mondial de inaltime, in timp ce Shanghai Tower se afla pe locul doi in topul celor mai inalti zgarie-nori, Burj Khalifa din Dubai detinand prima pozitie.

Lucrarile la cladirea de birouri UBC 2 au inceput in septembrie 2015 si urmeaza a fi finalizate in aceasta toamna. Pentru fundatie a fost utilizata o alta solutie performanta: 150 de piloti de beton armat, care confera stabilitate si siguranta structurii. Cladirea va avea 11 niveluri si o suprafata inchiriabila de 18.000 mp, fiind proiectata conform normelor LEED. Printre chiriasii imobilului se numara Ness Software Engineering Services, Autoliv si policlinica REGINA MARIA. in luna iunie, au fost demarate lucrarile la cea de-a doua cladire de birouri din ansamblul Openville, care va avea o suprafata de 13.000 mp inchiraibili.

Datorita localizarii intr-un proiect multifunctional, persoanele care vor lucra in spatiile office vor avea acces la o gama extinsa de servicii: de la restaurante, cafenele si magazine, pana la locuri de parcare, sali de conferinta si parc. in plus, vor beneficia de promotii si discount-uri speciale.

Ansamblul urbanistic Openville Timisoara va include aproximativ 130.000 mp de spatii office, cea mai inalta cladire de birouri din tara, cel mai mare parc suspendat, cu o suprafata de 55.000 mp, peste 100 de noi branduri, 15 sali de cinema, restaurante si cafenele tematice, 4 sali de evenimente cu o capacitate totala de 2.500 de locuri, locuri de joaca, o zona de fresh market si aproximativ 4.050 de locuri de parcare, subterane si supraetajate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...