Opinia Timisoarei

‘La Timisoara avem porumbei surzi la ultrasunete!” Cine a stabilit una ca asta?

TIMISOARA. Reprezentantii municipalitatii privesc neputinciosi spre porumbeii si ciorile din centrul oraslui care fac numai pagube. Deocamdata, nu s-au gasit solutii pentru ca aceste pasari sa fie indepartate si, mai in gluma, mai in serios, primarul Nicolae Robu spune ca cel care va veni cu solutia care da si roade, va fi premiat.

In incercarea de a alunga pasarile din centru care murdaresc statuile si cladirile, reprezentantii Primariei Timisoara au montat diferite dispozitive, insa fara niciun succes.

Probabil ca sunt porumbei surzi la ultrasunete. Cine are reteta sa vina cu ea si va primi si un premiu. Cu aceasta problema s-au confruntat si altii, au recurs la solutii radicale. Ne place sa ii vedem, dar ei produc strcaciuni foarte mari. Numarul porumbeilor care veneau pe monument (statuia Sf. Nepomuk din Piata Libertatii – n.r.) era mult mai mare. Acum mai vezi cate unul de unde si aceasta remarca a mea”, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Porumbeii fac ceva pe instalatia cu ultrasunete montata pe statuia din Piata Libertatii din Timisoara, proaspat reabilitata? FOTO!

Nici ”razboiul” cu ciorile nu a fost castigat de municipalitate. Simulatoarele de sunete de pasari de prada sau aparatele cu ultrasunete nu au dat nici ele rezultate.

Nu a fost nimeni in stare sa dea o solutie cu efecte radicale. Continuam sa le distrugem cuiburile, ele le fac la loc. E o idee care e greu de pus in practica sa punem plasa, dar asta presupune investitii: stalpi mai mari decat copacii. Pana acum am obtinut rezultate prin simulatoare de pasari de prada, ultrasunete, distrugeri de cuiburi, dar noi nu am gasit solutii”, a spus Nicolae Robu.

De mai bine de doi ani, Primaria Timisoara a inceput razboiul cu ciorile care si-au facut cuiburi in parcul din spatele Catedralei din Timisoara. In ciuda eforturilor, pasarile nu au putut fi indepartate.

Exit mobile version