Noutati :

La Teremia Mare si Nerau 600 de copii invata in frig. Scolile nu au combustibil pentru caldura! Cursurile ar putea fi intrerupte in orice moment!

18 octombrie, 2011 - 01:50 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Teremia Mare si Nerau sunt localitatile din Timis unde exista riscul sa fie intrerupte cursurile din cauza frigului. In alte 50 de scoli, combustibilul ajunge pana la sfarsitul lunii decembrie.

Frigul din aceasta perioada i-a luat prin surprindere pe multi dintre directorii unitatilor de invatamant si pe autoritatile locale deopotriva. Astfel, la Teremia Mare, 600 de elevi si prescolari invata in frig de peste o saptamana.

Este o situatie delicata la Termia Mare. La scoala si la gradinita din localitate nu exista combustibil pentru incalzire. Daca temperaturile scazute vor continua, exista posibilitatea sa suspendam temporar cursurile. Daca primaria nu va face nimic inchidem scoala”, ne-a spus Francisc Halasz, inspector scolar general in cadrul ISJ Timis.

El a precizat ca si scoala din localitatea Nerau, care este subordonata celei din Teremia Mare, se afla intr-o situatie asemanatoare. Cei 600 de copii care invata la unitatile de invatamant din cele doua localitati ar putea sta cateva zile acasa pana ce autoritatile locale le vor asigura lemne pentru incalzirea claselor.

Pe langa cele doua localitati, in alte 50 de scoli din judet sunt probleme cu lemnele sau gazul. ”50 de unitati de invatamant au asigurat combustibilul partia, adica cel putin pana la sfarsitul lunii decembrie”, a precizat Francisc Halasz. Toate cele 50 de unitati scolare se afla in mediul rural.

El a adaugat ca autoritatile locale vor intregi rezerva de lemne sau gaz pana la finalul anului pentru a asigura caldura pana la sfarsitul iernii.

In ceea ce priveste unitatile de invatamant din Timisoara, nu sunt probleme. ”Sigur, in anii trecuti au mai fost mici probleme cu caloriferele, in cazul unitatilor racordate la sistemul de incalzire centrala, si acum avem semnale de la unele scoli, dar n-am fost niciodata in situatia de a inchide o scoala din cauza inconfortului termic”, a explicat inspectorul scolar general adjunct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pt. ce competente profesionale a fost numit nepotul Ghizelei Vass viceguvernator ?

  2. Pt. care competente profesionale a fost numit nepotul Ghizelei Vass viceguvernator ?

  3. Sa le fie rusine: primarilor, prefectului, consiliului judetean, inspectoratului scolar.
    Niste incapabili si nesimtiti.