La Spitalul Municipal din Timisoara va fi deschis un Centru de Cercetare pentru cancer si boli congenitale. Ce inseamna asta pentru pacienti?

TIMISOARA. Centrul de Cercetare pentru cancer si boli congenitale de la Spitalul Municipal din Timisoara va deveni operational in 17 luni de la debutul proiectului. Pacientii vor avea acces la servicii precum rezonanta magnetica nucleara, citologie in mediu lichid si mamografii digitale.

„ O serie de analize nu se faceau pana acum in Spitalul Municipal din Timisoara si, ca atare atunci cand erau absolut necesare trebuia sa ne adresam unor furnizori, contra cost. Acum speram sa furnizam o gama din ce in ce mai mare de explorari si analize si, evident, pacientul si spitalul sa nu se mai adreseze unor terti furnizori de servicii medicale” a declarat Conf. Dr. Octavian Mazilu, managerul  de proiect.

Prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de C-D a Spitalului Municipal de Urgenta Timisoara prin crearea unui Centru de cercetare medicala transnationala privind impactul terapeutic si de prevenire a cancerului si a bolilor congenitale in perioada perinatala” va fi creat centrul de cercetare, 5 laboratoare vor fi modernizate si alte 7 nou create. Vor fi achizitionate echipamente in valoare de peste 100 000 de euro si vor fi modernizate mai multe spatii din cadrul Spitalului Municipal.

„ Conform proiectului, 631 de metri patrati vor fi amenajati la spatiile maternitatii si a sectiilor de obstetrica ginecologie, se vor infiinta cabinete medicale. Vor fi cumparate echipamente medicale pentru ca suma este consistenta, sunt si aparate de peste 100 000 de euro, aparatul de rezonanta magnetica nucleara, mamograful digital … speram sa fie in folosite laboratorului clinic de imagistica medicala din cadrul spitalului, iar restul echipamentelor vor fi utilizate in spatiile de obstetrica ginecologie.” a mai spus Octavian Mazilu.

Valoarea totala a proiectului este de 11 148 247 lei din care asistenta financiara nerambursabila este de 8 870 013 lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.