La noapte, trecem la ora de vara

A venit momentul trecerii la ora de vara 2024. In noaptea de sambata spre duminica, Romania trece oficial la noua ora, cand 3.00 devine 4.00.

CITESTE SI: Nebunie la Aeroportul Timisoara. Petrecere Spontan cu peste 700 de tineri in noul Terminal Schengen de Plecari Externe. Video 

Practic, dormim mai putin, pentru ca duminica devine ziua cea mai scurta din acest an, cu doar 23 de ore.

La ora de vara, trecem intotdeauna in prima duminica de dupa echinoctiul de primavara.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de Romania din 1932.

Organismul uman are nevoie de o perioada de acomodare, astfel ca schimbarea orei poate avea efecte asupra psihicului si sanatatii. Potrivit specialistilor, pot surveni si dereglari hormonale, in legatura cu reglarea ceasului biologic al organismului si ne putem confrunta cu o perioada de oboseala si lipsa de tonus fizic.

Trenurile vor circula dupa orarul normal

Schimbarea orei nu afecteaza si circulatia garniturilor de tren.

Trenurile operate de CFR Calatori vor circula dupa ora actuala (de iarna) pana in noaptea de 30/31 martie a.c. la ora 03:00, care va deveni ora 04.00. Dupa ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara.

Trenurile operate de CFR Calatori aflate in circulatie dupa ora 03:00, care devine ora 04:00, isi vor continua mersul pana la statia de destinatie, iar in cazul in care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare in intervalul orar 04.00 – 05.00, vor pleca in ordinea rangului.„, au transmis reprezentantii CFR Calatori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.