La Multi Ani, Romania! Vezi programul manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei, in Timisoara, de 1 Decembrie!

Astazi se sarbatoresc 93 de ani de la unirea principatelor romane. Ca in fiecare an, Autoritatile din Timisoara si Timis au pregatit o serie de manifestari ca care timisorenii sunt asteptati cu mic cu mare.

La fel ca in fiecare an, manifestarile vor incepe la ora 10 cand va avea loc un ceremonial militar si se vor depune coroane si jerbe de flori la Monumentul Ostasului Roman din Parcul central. Insa, autoritatile au pregatit, pentru prima data dupa zeci de ani, o parada militara care, cel mai probabil, va fi punctul de atractie al zilei de 1 Decembrie.

Programul sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei – 1 Decembrie, la Timisoara

10 – 11 Ceremonial militar si religios, depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori ( Parcul Central, Monumentul Ostasului Roman)

11 – 12 Parada militara (Bd. Republicii)
12 – Vernisajul expozitiei de pictura dedicata Zilei Nationale a Romaniei – Casa de Cultura a Municipiului Timisoara

Piata Operei:
12.15 – 12.45 Spectacol artistic oferit de Palatul Copiilor din Timisoara. Mesaj pentru Romania de Ziua Nationala din partea Consiliului Judetean al Elevilor Timis care mai apoi vor oferi timisoreniloe imbratisari gratuite si vor elibera baloane cu heliu.

12.45 – 13.15 Concert de fanfara sustinut de Muzica Militara a Garnizoanei Timisoara

13 – Redeschiderea Pietei Badea Cartan, care a fost modernizata

13.15 – 15 Spectacol oferit de Ansamblul Banatul

15 – 16 Muzica ambientala, Piata Victoriei

16 – 17 Spectacol oferit de Ansamblul Timisul

17 – 18 Deschiderea oficiala a Targului de Craciun si aprinderea iluminatului public ornamental. Concert sustinut de fanfara Big Band.

18 – Concert de muzica rock (Formatiile Vest, Chiroptera, Amala, Adi Barar Band)

19 – Retragere cu torte – Traseul (Garnizoana Militara, Primaria Municipiului Timișoara – Mitropolia Banatului – Palatul Administrativ – Piata Victoriei (Operei)

Un moment special are loc chiar inainte de deschiderea oficiala, la ora 14, la casuta cu numarul 76, de langa fantana cu pesti, cand Uica Mihai, impreuna cu Ansamblul Studentesc, Marian Ursu si Dorian Sicoe vor pregati un cazan de 500 de litri de fasole cu afumaturi, asezonat cu un program surpriza.

Totodata, la 1 Decembrie, circulatia pe Bulevardul Republicii va fi inchisa pe durata paradei militare, intre orele 10,30 și 12,00.

Sursa foto: www.timponline.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Batca Marius spune:

    Iubim Romania?????Oare??Cred ca nu pentru ca muncim pe 150 Euro pentru ca nu avem sanse in ziua de azi sa mai cumparam o casa iar statul ce face pentru noi NIMIC ,asa ca nu iubim o tara care nu face nimic pentru noi si ca exemplu priviti cati oameni avem plecati in afara tarii departe de familii pentru ce si raspunsul nu este pentru ca iubesc romania

  2. cosmin spune:

    „Multumim” autoritatilor timisorene pentru marele NIMIC organizat astazi 1 Decembrie. Pacat de copilasii ce asteptau in ploaie sa inceapa MAREA PARADA MILITARA anuntata pe toate canalele media.Rusine…..