La mai bine de un an de la semnarea contractului, in sfarsit se face lumina in parcul Botanic din Timisoara. E pentru prima oara de la infiintare.

TIMISOARA. In mai 2020, un proiect european in valoare de aproape 4 milioane de lei a fost semnat, la Primaria Timisoara, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public in Parcul Botanic. Unul inteligent, ce va putea fi dirijat din Centrul de Monitorizare a Traficului din oras.

CITESTE SI: O firma cu un singur angajat proiecteaza viitorul pod peste Bega si strada care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii, la Timisoara. La pasajul Solventul, primele sapaturi… poate la primavara

Licitatia a fost lansata tot in 2020, la inceputul lunii iulie, iar la termenul limita pentru depunerea ofertelor, ce a expirat la mijlocul lunii august, s-au inscris 5 companii.

Cons Electrificarea Instal S.R.L., BACKUP TECHNOLOGY S.R.L. URBIOLED SRL, ELBA COM si ELBI ENERGY PROJECTS au fost firmele care au vrut sa realizeze acest proiect ce vizeaza extinderea iluminatului public in Parcul Botanic si care prevede montarea a 219 stalpi cu tot atatea becuri tip LED, dar si un sistem de telegestiune.

Din acel moment insa, proiectul a ramas in aer, dupa ce au fost depuse mai multe contestatii la CNSC, dar si la instanta.

Intr-un final, dupa mai bine de un an, a fost desemnata firma castigatoare a contractului, respectiv ELBI ENERGY PROJECTS SRL, care are la dispozitie 10 luni pentru proiectarea si executia lucrarilor, garantia fiind de 60 de luni.

Potrivit proiectului, obiectivele sunt: Realizarea unui sistem de iluminat public in Parcul Botanic din Municipiul Timisoara: 219 stalpi, 219 copuri de iluminat public cu LED pe o lungime de 3400 de metri liniari si 1 sistem de telegestiune; Cresterea eficientei energetice la sistemele de iluminat public: 0,03697 GWh/an; Scaderea consumului anual de energie primara in iluminatul public: 37492,68 KWh/an; Scaderea gazelor cu efect de sera: 26,28 echivalent tone de CO2.

Valoarea totala a contractului de proiectare si executie este de 2.082.413,26 lei fara TVA, iar fondurile sunt asigurate printr-un proiect din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ioan spune:

    fiat lux!

    ptr cei care inteleg….