La Liceul Economic tinerii lupta impotriva violentei

In scoli, pe strada sau in familie, violenta isi face tot mai simtita prezenta. La asta s-au gandit si elevii Liceului Economic din Timisoara cand au decis sa deschida infocentrul de prevenire a infractionalitatii in scoala. Aici tinerii de la liceu se pot informa despre ce reprezinta violenta, dar mai ales cat este de important ca aceasta sa fie combatuta cat mai repede. La inaugurarea centrului au participat reprezentanti din cadrul IPJ Timis, comisarul şef Tiberiu Pistrui, şeful Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, dar si comisarul Teodor Ratiu, presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania care le-au vorbit liceenilor despre ce inseamna violenta, dar mai ales despre drepturile pe care tinerii le au si in fata parintilor, a colegilor, dar si in societate. Cosntienta de prezenta violentei in scoli, directoarea liceului, Adriana Pau a spus ca spera ca prin acest centru elevii sa organizeze cat mai multe evenimente si campanii de prevenire a violentei juvenile. “Stim că violenta este prezenta in scoli, chiar daca noi avem fel de fel de programe de stopare a ei” a declarat Adriana Pau. “Astfel de infocentre sunt benefici, pentru ca aici sunt organizate tabere de vara in care copiii se implica in tot felul de proiecte, pe care le impartasesc apoi colegilor”, a explica si Tiberiu Pistru. Violenta stradala, in cadere libera . Potrivit statisticilor Inspectoratului General al Politiei Romane, intensificarea actiunilor de combatere a infractionalitatii a dus la scaderi semnificative in numarul infractiunilor din incinta sau vecinatatea institutiilor de invatamant comise cu violenta in ultimul an, respectiv cu 15%. In aceasta categorie au fost avute in vedere infractiunile de un pericol deosebit – omoruri, tentative de omor, violuri, lovituri cauzatoare de moarte si talharii. Astfel, au scazut cu 15,8% infractiunile de talharie, respectiv cu 27,2% infractiunile de omor.

In scoli, pe strada sau in familie, violenta isi face tot mai simtita prezenta. La asta s-au gandit si elevii Liceului Economic din Timisoara cand au decis sa deschida infocentrul de prevenire a infractionalitatii in scoala. Aici tinerii de la liceu se pot informa despre ce reprezinta violenta, dar mai ales cat este de important ca aceasta sa fie combatuta cat mai repede. La inaugurarea centrului au participat reprezentanti din cadrul IPJ Timis, comisarul şef Tiberiu Pistrui, şeful Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, dar si comisarul Teodor Ratiu, presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania care le-au vorbit liceenilor despre ce inseamna violenta, dar mai ales despre drepturile pe care tinerii le au si in fata parintilor, a colegilor, dar si in societate.

Cosntienta de prezenta violentei in scoli, directoarea liceului, Adriana Pau a spus ca spera ca prin acest centru elevii sa organizeze cat mai multe evenimente si campanii de prevenire a violentei juvenile. “Stim că violenta este prezenta in scoli, chiar daca noi avem fel de fel de programe de stopare a ei” a declarat Adriana Pau. “Astfel de infocentre sunt benefici, pentru ca aici sunt organizate tabere de vara in care copiii se implica in tot felul de proiecte, pe care le impartasesc apoi colegilor”, a explica si Tiberiu Pistru.

Violenta stradala, in cadere libera
.
Potrivit statisticilor Inspectoratului General al Politiei Romane, intensificarea actiunilor de combatere a infractionalitatii a dus la scaderi semnificative in numarul infractiunilor din incinta sau vecinatatea institutiilor de invatamant comise cu violenta in ultimul an, respectiv cu 15%. In aceasta categorie au fost avute in vedere infractiunile de un pericol deosebit – omoruri, tentative de omor, violuri, lovituri cauzatoare de moarte si talharii. Astfel, au scazut cu 15,8% infractiunile de talharie, respectiv cu 27,2% infractiunile de omor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

Etichete