La fix! Un orologiu legat la satelit, amplasat in centrul Timisoarei

"Cat e ceasul?", mai intreaba oamenii prin centrul orasului, iar raspunsul primit este, uneori, sa se uite la ceasul de la Catedrala, ca e mare. In partea cealalta a Pietei Operei este si ceasul "de la porumbei", dar acela nu mai functioneaza de ceva vreme, ci serveste doar ca loc de asezare pentru inaripate. De miercuri seara, avem cel mai precis instrument de masurare a timpului, in mijlocul pietei centrale, pe sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT). Aniversarea a 160 de ani de la infiintarea CCIAT a prilejuit si acordarea unui cadou pentru oras: ceasul legat la satelit si care se regleaza singur in functie de orologiul de la Greenwich. Dezvelirea ceasului s-a facut in prezenta presedintilor de Camere de Comert din tara, gazda fiind presedintele CCIA Timis, Georgica Cornu. Cu aceasta ocazie actorii au interpretat o mica sceneta despre trecerea timpului, de la scrisul cu pana, la computerul modern. CCIA Timis celebreaza in aceste zile si 20 de ani de la reluarea activitatii dupa Revolutia din decembrie 1989. [nggallery id=32] Foto: Dariana Dragos

„Cat e ceasul?”, mai intreaba oamenii prin centrul orasului, iar raspunsul primit este, uneori, sa se uite la ceasul de la Catedrala, ca e mare. In partea cealalta a Pietei Operei este si ceasul „de la porumbei”, dar acela nu mai functioneaza de ceva vreme, ci serveste doar ca loc de asezare pentru inaripate. De miercuri seara, avem cel mai precis instrument de masurare a timpului, in mijlocul pietei centrale, pe sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT).

Aniversarea a 160 de ani de la infiintarea CCIAT a prilejuit si acordarea unui cadou pentru oras: ceasul legat la satelit si care se regleaza singur in functie de orologiul de la Greenwich. Dezvelirea ceasului s-a facut in prezenta presedintilor de Camere de Comert din tara, gazda fiind presedintele CCIA Timis, Georgica Cornu. Cu aceasta ocazie actorii au interpretat o mica sceneta despre trecerea timpului, de la scrisul cu pana, la computerul modern. CCIA Timis celebreaza in aceste zile si 20 de ani de la reluarea activitatii dupa Revolutia din decembrie 1989.

Foto: Dariana Dragos

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...