Noutati :

La facultate, fara diploma de Bac, de anul viitor? Cum vor putea sa devina studenti cei care termina liceul in 2017?

7 ianuarie, 2016 - 03:58 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Tinerii care termina liceul anul acesta, ar putea sa se inscrie la facultate fara sa prezinte diploma de BAC sau adeverinta eliberata de liceu. Totul, dupa ce Ministerul Educatiei incearca sa indroduca un nou sistem de inscriere la facultate.

Mai exact, pentru a evita imbulzeala care se creaza an de an, in perioada inscrierilor la universitati, reprezentantii Ministerului vor ca toata aceasta procedura sa se realizeze online.

Tot ce trebuie sa faca absolventii de liceu este sa isi aleaga facultatea la care vor sa isi continue studiile si sa intocmeasca un acord scris in acest sens. Apoi, reprezentantii universitatilor, in baza optiunilor absolventilor, vor putea prelua toate datele personale ale tinerilor, dar si rezultatele obtinute la Bac din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR).

Astfel, toti absolventii de liceu care parcurg acest proces nu mai sunt nevoiti sa prezinte la secretariatele facultatilor documentele de inscriere. Cu toate acestea, inscrierea la facultate in acest fel nu exclude obligativitatea ca tinerii sa fi promovat examenul de Bacalaureat.

Un avantaj pe care il vor avea cei care vor alege sa se inscrie in acest fel la o facultate in care cursurile sunt organizate intr-o limba straina nu vor mai fi obligati sa sustina proba de limba straina, care pana acum era eliminatorie.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...