La doi pasi de Timisoara! Semenicul ar putea deveni sat de vacanta! FOTO!

Studiul privind dezvoltarea zonei turistice Semenic pentru a deveni o destinatie turistica 12 luni pe an, a fost prezentat astazi la Consiliul Judetean Caras-Severin, forul care a initiat acest concept.

”Am gandit noi acest proiect deoarece in zona nu exista intreprinzatori particulari care sa doreasca asa ceva si sa dispuna si de fondurile necesare” – a afirmat presedintele CJ, Sorin Frunzaverde.

Proiectul cuprinde mai multe secvente, respectiv : doua zone schiabile, un centru de agrement si sport nautic, un parc acvatic,un centru hipic, unul pentru spectacole in aer liber si un sat de vacanta. Toate acestea cuprind si dotarile aferente, respectiv: masini de batut zapada, telescaune, instalatii pentru zapada artificiala, sisteme de ticketing, zone de servicii, terenuri de joaca.

In plus se propune o instalatie de tip telegondola care sa fie dotata si cu suporturi pentru biciclete, astfel incat vara, partiile de schi sa poata fi utilizate pentru montan-biking.

Sala de spectacole in aer liber va putea fi folosita pentru cele 3 mari festivaluri de la Garana- de jazz, folk si rock, dar si pentru sarbatorile traditionale, cum sunt nedeile. Dupa estimarile facute, proiectul “Semenicul- 12 luni de turism pe an” se ridica la valoarea de 50de milioane de euro, iar lucrarile propriu-zise ar dura 2 ani de la primirea finantarii.

MAI MULTE FOTOGRAFII AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ion (Liviu Rebreanu) spune:

    Daca in articol nu aparea numele de Frunzaverde ma abtineam de la comentarii de genul, dar se pare ca nu ii ajunge ca ii capul „mafiei” pe acolo si mai pe semenic nu o ajuns sa isi faca investitii(cel putin nu stiu) pe banii CJCS sau europeni…