Noutati :

La doar 17 ani, Maria Turai din Timisoara a impresionat la Campioanatul National de Autoslalom

24 mai, 2014 - 08:42 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Tanara a concurat in echipa Constructim, pe o masina pusa la dispozitie de multiplul campion timisorean Alexandru Krepelka si s-a clasat pe locul 3 in clasamentul ‘feminin’ si pe locul 4 la juniori, in cadrul etapei a doua a Campionatului National de Autoslalom.
Rezultatele obtinute  sunt cu atat mai impresionante cu cat  Maria Turai se afla la prima participare intr-un campionat national si a inceput antrenamentele de putin timp. „ Extraordinar de bine a mers, tinand cont ca e si fata, e inca la juniori, nu are antrenamente nici pe un sfert cat au ceilalti care au participat si nici nu se poate spune ca a avut o masina la nivelul altora, a scos un timp foarte bun”, a spus Alexandru Krepelka, care nu a avut nici o emotiei sa-i dea masina pe mana Mariei: „Am incredere pentru ca stiu ca merge foarte bine. Ea a mai faut acum doi ani cateva sedinte de pregatire, dar apoi facut o pauza, iar acum a revenit si este la al treilea concurs, a mai participat si la doua etape in Campionatul Judetean”, a spus Krepelka.
La doar 17 ani Maria promite in automobilism insa are nevoie si de ajutor pentru a putea continua pe acest drum. Lucian Perescu de la echipa Constructim este unul dintre cei care incearca sa ii ofere sprijin, la fel ca si Alexandru Krepelka, insa costurile de participare la o etapa din Campionatul National de Autoslalom nu sunt deloc mici. „Noi suntem alaturi de ea, am fost si la concursurile antrerioare la care a participat, e adevarat ca la Campionatul National e altceva, sunt echipe cu bugete mult mai mari, cu masini foarte bune, dar noi o sprijinim cat putem. Speram sa ajunga sa nu aiba concurenta pe Romania si pe mai departe o sa vedem. Ideea este ca sunt foarte multi juniori buni si cand e sa faca trecerea la seniori foarte multi se pierd, aici trebuie sa fie ajutati”, a spus Lucian Perescu, care alaturi de Contructim sprijina si sportivi din alte domenii, inclusiv doi campioni nationali in probele de alergare de 5000 si 10000 de metri.
In etapa a doua a Campionatului National de Autoslalom, Alexandru Krepelka a obtinu locul 2 in clasamentul Open .„Sincer nu am mai mers la un concurs atat de bine organizat, totul a fost conform orararului, echipamente foarte performante,  aveau toti timpii afisati, totul a fost ca pe un circuit european’, a spus Krepelka.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...