Noutati :

L-au ars! Cati bani trebuie sa scoata din buzunar pentru amenda un timisorean care si-a modificat apartamentul dintr-o cladire istorica

31 iulie, 2014 - 11:22 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
10

TIMISOARA. Un timisorean s-a ales cu o amenda zdravana de la Politia Locala, dupa ce, cel mai probabil, a fost parat de vecini ca face modificari in apartament fara sa detina autorizatiile necesare. Mai mult, cladirea in care locuieste este monument istoric, sustin reprezentantii Politiei Locale.

Barbatul locuieste pe strada Motilor nr. 3 din cartierul Iosefin. Potrivit oamenilor legii, timisoreanul efectua lucrari in cladire fara sa aiba aviz de la Ministerul Culturii.

Fapta respectiva constituie contraventie prevazuta de art. 55 din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cel in cauza fiind sanctionat cu amenda in valoare de 8.500 de lei„, spun reprezentantii Politiei Locale.

Controalele nu se opresc aici. Viceprimarul Traian Stoia anunta, la finele saptamanii trecute, ca toti cei care fac modificari in locuinte fara autorizatii vor fi amendati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Alo gara?da cine a zis ca daca vrei sa zugravesti trebuie sa ceri aprobare….?invata sa deduci fraere

 2. Niciun comentariu de pensionari ce locuiesc in case bune in timisoara si tineri care isi intemeiaza case si famili in afara orasului? Niciun nemultumit din cei ce naveteaza la serviciu sa aduca bani de pensii pt ei?

  • tu Anonim gandeste-te sa muncesti sa ai o pensie , caci pensionarii de care zici tu au muncit deja in viata lor si nu tu le dai o pensie din banni tai

 3. Cunosti vreun loc din lume unde sa poti face ce modif. vrei ca e ta locuinta fara aprobari ? In Africa poate unde bantuieste Ebola, iti poti vopsi usa la hut cum vrei tu 😉

 4. Cel care se semneaza anonimul ,de ce nu ai simtul raspunderii , ai dat-o frate ai sange in instalatie scrie cum te cheama ,altfel ciocu mic si stai la cusca ,pensionarii au case si pensii ca au invatat si au muncit toata viata ,cate 6 zile pe saptamana in 2-3 schimburi ,fara manele si berica sau seminte ! Vai mama ta ,esti varza ,ce ai vrea sa-i omoare pe pensionari si sa-ti dea tie casa si pensia sa stai tu in locul lor.Munceste fraiere aici in alta parte si fa-ti viata !

  • Eram ironic la aresa unora ce-mi raspundeu pe Tion la un comentariu in care sustineam dreptul de proprietate pe articol similar cu „din pacate pensionarii detin caldiri istorice”. Nu sunt contra pensionarilor

 5. Cetateanul care a primit amenda este de etnie rroma. Nu a executat ‘zugraveli’. A executat stucaturi aurite pe tavan (adica pe planseul dintre etaj si pod). A demolad vechea scara de lemn si a turnat una din beton. A largit golurile de usa. A placat scarile comune cu granit lucios, fara acordul coproprietarilor. S-a jucat cu structura de rezistenta a casei si cu legile tarii. Nu pentru zugraveli sau termopane a primit amenda…. Nu ii mai plangeti de mila la tigan. Vad ca articolul a uitat sa precizeze ca cetaneanul in pricina e de etnie rroma…. sau ca si-a aurit tavanele si peretii… De ce nu prezentati si alte poze?

  • Si daca este tigan, si si-a poleit in aur tavanul, care ii treaba? Este la el in casa, isi usuca si ciorapi pe bec daca vrea…

   • Poleiala ca poleiala, dar faptul ca face ce vrea el pe scarile comune e in regula? Ca a turnat o scara de beton dupa capul muncitorilor lui e ok? A afectat structura unei case istorice prin interventiile lui. E in regula? Intreb si eu….

 6. Stimată redacţie şi stimată Roxana Deaconescu,
  Sânt chiar unul din coproprietarii imobilului menţionat şi anume Rău Eugen.
  Aş supune atenţiei Dv. şi a publicului câteva observaţii personale:
  1.Titlul articolului nu este fericit inspirat.Posibil exprimă un gen de satisfacţie răutăcioasă.Nici eu nici mulţi alţii nu avem ceva cu romii.Dar toţi avem ceva cu cei ce ne ameninţă. deranjează sau încalcă drepturile privind folosinţa proprietăţii, sau chiar direct proprietatea.Mai pe scurt cu cei ce încalcă legea.
  Faptul că a fost amendat nu mă ajută, atâta timp cât şi în trecut şi acum cu toate că se plăteşte amenda,coproprietarul în cauză nu a adus imobilul la starea iniţială.Să sperăm că acest caz nu este un exemplu pentru alţii, ca în loc să plătească avizele sau atorizaţiile să plătească doar amenda şi să rămână cu lucrările făcute exclusiv după bunul plac şi în sfidarea normelor şi reglementărilor elementare din construcţii.
  2.”A pârî” are o conotaţie particulară.Gen Nelu l-a părât pe Relu.S-a făcut o sesizare îndreptăţită şi legală. 3.Imobilul nu este clădire istorică ci doar situat în zonă istorică.
  4.Numărul modificărilor făcute fără autorizaţie,este foarte mare.Dar o lucrare scăpată şi neluată în seamă de Poliţia Locală deşi am explicitat-o, cu autorul neamendat şi la care nu s-a făcut revenirea şi la care nu s-a făcut revenirea la starea iniţială, este afectarea structurii de rezistenţă prin dărâmarea unui număr mare de ziduri interioare şi mărirea unui mare număr de goluri de uşi.Practic clădirea se poate dărâma,respectiv etajul să cadă peste mine care locuiesc la parter, la cel mai mic cutremur.
  5.Cu toate că lucrările au fost oprite,chiar în minutele în care scriu, se lucreză în continuare fără autorizaţie la scara interioară de acces.Uşa de acces în ap. vecinului nu a fost montată înapoi.Posibil ideea lui era de a cotropi holul comun.
  6.Chiar azi 15.10.14,un coproprietar a făcut o sesizare. Când în mod întâmplător fiind pe strada Moţilor am întâlnit doi poliţişti de la Pol.Locală în baza ses. noi deja efectuate,i-am rugat să vină să constate la ce se lucrează, au refuzat motivând că nu au fost trimişi.
  6.Acest vecin a trecut prin toată gama de manifestări. De la presiuni şi ameninţare cu moartea până la ameninţarea cu dărâmarea locuinţei din curte unde sânt unic proprietar,apoi cu incendierea casei de către alţi romi cu care a intrat în conflict până la blocarea accesului meu în locuinţă ş.am.d.