Noutati :

Klaus Iohannis la Timisoara: Nu avem o problema, ci o CATASTROFA in Romania. La ce se refera presedintele?

3 octombrie, 2016 - 12:42 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a folosit cuvinte grele in timpul dezbaterii ‘Timisoara Educata – dialog la inceput de an universitar, de la Timisoara’, la care participa luni. Adresandu-se profesorilor si studentilor aflati in Aula Magna a Universitatiid e Vest, Iohannis a subliniat ca Romania trece printr-o adevarata catastrofa in ceea ce priveste corelarea invatamantului cu piata muncii.

Cel mai periculos lucru e sa apara tendinta de a trage spuza pe turta proprie! Ce le-a transmis Klaus Iohannis din experienta lui celor de la Asociatia TM2021?

Sesiune foto! Klaus Iohannis, la poza cu timisorenii, in plimbare prin centrul istoric

Klaus Iohannis la Timisoara: Nu avem o problema, ci o CATASTROFA in Romania. La ce se refera presedintele?

Ideea de a alege directorul de scoala nu mi se pare foarte buna! Ce a mai spus presedintele Klaus Iohannis la Timisoara?

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, pozitie transanta la Timisoara: Daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica

Klaus Iohannis a ajuns la Timisoara! Prima oprire a presedintelui Romaniei la Universitatea de Vest. FOTO!

Klaus Iohannis la Universitatea de Vest: Sunt convins ca Timisoara va dovedi ca e in continuare un oras fanion al Romaniei

Klaus Iohannis a subliniat ca lipsesc scolile de meserii, iar analfabetismul e in floare.

Nici macar alfabetizarea nu reusim sa o aducem asa cum era cu cativa ani in urma. Exista o catastrofa nationala, o necorelare profunda si grava.  Cum altfel putem sa ne explicam ca investitorii si strainii cer muncitori cu calificari medii, meseriasi, iar noi avem o tara cu nicio scoala care ii pregateasca pe o meserie. Ii ducem pe toti pana la Bac, ii mintim, le spunem ca le dam o educatie potrivita, dar nu le dam, pentru ca educatia nu e potrivita nici cerintei pietei muncii, nici individului. Anul trecut o jumatate de generatue a picat la bac, anul asta a fost mai bine, o treime a picat la bac. O jumatate de generatie, va dati seama ce tragedie am creat aici sistemul preuniversitar? Trebuie construit din temelii. Este la fel de evident ca trebuie sa dam o sansa si tinerilor care nu mor de dragul cartii si sunt multi. Sunt multi care sunt innebuniti de masini, nu le dam nicio sansa. Sunt altii care vor sa invete sa fie zidari ca se plateste bine. Tinerii poate stiu ce vor. E ca si cand viata se plateste pe o diploma. Segmentul universitar? Am vorbit cu multi investitori si pe cand am fost primar si de cand sunt presedinte. Multi spun: este extraordinar ca pregatiti juristi, economisti, dar mai pregatiti si ingineri, ca nu avem pe cine angaja in fabrici. Sistemul universitar este necorelat cu piata muncii. Din pacate problema da batai de cap multor tineri pentru ca ei se trezesc cu o diploma. Am auzit cazuri cand au terminat universitatea si nu au diploma. Conditia pentru a-ti termina studiile e sa fii acolo si nu sa fi invatat ceva. Nu e bine. Trebuie sa avem curajul sa spunem tinerilor ca poate e bine ca atunci cand isi aleg ce vor sa studieze, acest lucru trebuie corelat cu piata muncii si cu abilitatile tinerilor. Si atunci lucrurile vor merge mai bine. Deci nu avem o problema, avem o catastrofa de corelare„, a spus presedintele Romaniei Klaus Iohannis adresandu-se studentilor si profesorilor de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a participat luni la Timisoara la deschiderea oficiala a anului universitar 2016-2017 si a luat parte si la o ampla dezbatere pe teme de educatie, la Universitatea de Vest si s-a intalnit cu membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...