Noutati :

Klaus Iohannis despre analiza tezei de doctorat a Codrutei Kovesi, la Facultatea de Drept a UVT

3 octombrie, 2016 - 10:30 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: NATIONAL
0

TIMISOARA. Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara i-a fost solicitat un punct de vedere referitor la teza de doctorat a sefei DNA Codruta Kovesi, acuzata de plagiat, iar conducerea Scolii doctorale ar trebui sa se pronunte astazi. Intrebat de aceasta analiza, la sosirea la UVT, presedintele Klaus Iohannis a spus ca este doar o coincidenta si nu a vrut sa comenteze acest lucru. UPDATE: Avea insa sa reia tema ceva mai tarziu, in timpul discursului de la Universitatea de Vest.

Cel mai periculos lucru e sa apara tendinta de a trage spuza pe turta proprie! Ce le-a transmis Klaus Iohannis din experienta lui celor de la Asociatia TM2021?

Sesiune foto! Klaus Iohannis, la poza cu timisorenii, in plimbare prin centrul istoric

Klaus Iohannis la Timisoara: Nu avem o problema, ci o CATASTROFA in Romania. La ce se refera presedintele?

Ideea de a alege directorul de scoala nu mi se pare foarte buna! Ce a mai spus presedintele Klaus Iohannis la Timisoara?

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, pozitie transanta la Timisoara: Daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica

Klaus Iohannis a ajuns la Timisoara! Prima oprire a presedintelui Romaniei la Universitatea de Vest. FOTO!

Klaus Iohannis la Universitatea de Vest: Sunt convins ca Timisoara va dovedi ca e in continuare un oras fanion al Romaniei

Eu am venit sa onorez Timisoara Capitala Culturala a Europei. Faptul ca se analizeaza teza doamnei Kovesi aici odata cu prezenta mea este doar o coincidenta si nu am nimic de a face cu acest lucru„, a spus presedintele Romaniei la intrarea in Universitatea de Vest din Timisoara unde ia parte la dezbaterea ‘Timisoara educata – dialog la inceput de an universitar‘, desfasura in Aula Magna a UVT.

Klaus Iohannis: verdictul in chestiunea plagiatului trebuie sa fie clar si dat cat mai repede

iohannis-uvt

In timpul discursului tinut in Aula Magna, presedintele Klaus Iohannis a revenit la tema plagiatului.

Se aud foarte multe despre plagiate. Persoane publice sau mai putin publice sunt acuzate ca au plagiat. Sunt discutii daca trebuie sa ramana in viata publica sau sa se retraga. Aceasta discutie a luat amploare, il consider un lucru bun.
Este pacat ca a durat atat pana cand aceasta tema a devenit o tema publica importanta. Acum este si, domnule ministru, tine de dvs si de multi altii sa clarificati aceste chestiuni. Cred ca in chestiunea plagiatului e important sa avem un verdict clar care sa se gaseasca in timp util. Nu cred ca ajuta pe cineva ca analiza unei lucrari sa dureze cat elaborarea unei lucrari de doctorat. Este evident ca politicienii au gasit ca a acuza pe cineva de plagiat e o metoda de a aduce voturi. E de datoria dvs e sa scurtati aceasta discutie la minim si sa stim daca persoana respectiva a plagiat sau nu.

Este daunator pentru societatea romaneasca ca astfel de discutii sa se prelungeasca foarte mult, e nevoie de un raspuns clar, cu maxima celeritate. Nu ne intereseaza cum se numeste comisia aia, ci sa avem un raspuns intr-un timp rezonabil, iar daca un politician e dovedit plagiator, trebuie sa dispara din politica, daca un cadru universitar e dovedit plagiator trebuie sa dispara din universitate, iar daca se dovedeste ca nu a plagiat, e nevoie ca acest lucru sa se constate in timp util.

Pentru ca bunul renume al unei persoane se construieste usor, dar de dovedit e greu. Pentru a-i sanctiona pe cei care au copiat si pentru a-i salva de bunul renume pe cei care nu au copiat e nevoie de proceduri clare, credibile. Iata de ce, printre altele, e nevoie de proiectul Romania Educata. Romania Educata nu inseamna ca in scoala lucrurile merg mai bine, tinerii stau in scoala pentru a capata abilitati, nu stau acolo pentru a trece timpul. Daca acest proiect va fi un succes, atunci avem o mare sansa sa reintroducem ceva ce se numeste meritrocratie. Este important pentru tineri sa stie ca isi pot face o cariera pe ceea ce au invatat. Nu cred ca putem construi o romanie prospera fara sa impunem meritrocratia”, a spus presedintele Romaniei.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a participat luni la Timisoara la deschiderea oficiala a anului universitar 2016-2017 si a luat parte si la o ampla dezbatere pe teme de educatie, la Universitatea de Vest si s-a intalnit cu membrii Asociatiei Timisoara Capitala Culturala a Europei 2021.

FOTO: Virgil Simonescu

De la ora 13.00, Klaus Iohannis va avea o intalnire cu operatori culturali si autoritatile locale pe tema „Timisoara – Capitala Culturala Europeana 2021”. Intalnirea va avea loc in Sala Baroca de la Muzeul de Arta din Piata Unirii.

La ora 17.00, Iohannis va vizita Centrul de Terapii Generice si Celulare in Tratamentul Cancerului (OncoGen) aflat langa Spitalul Judetean din Timisoara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...