Noutati :

Kinetoterapie si masaj terapeutic gratis, langa Timisoara! CCIAT vine in sprijinul bolnavilor

25 septembrie, 2015 - 03:51 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat SRL organizeaza, zilele acestea, una dintre cele mai importante campanii de constientizare a publicului larg cu privire la beneficiile kinetoterapiei in diferite patologii. Iar, pentru ca un numar cat mai mare de bolnavi sa beneficieze de sprijinul terapeutic, reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis au ajutat la promovarea evenimentului.

„CCIAT a infiintat acest proiect. Anul trecut am scris un proiect care s-a indreptat spre structura de economie sociala, respectiv ne gandim la economia sociala si nu la cea formala. Este primul simpozion care are loc in cadrul acestei structuri de economie sociala. Urmeaza inca 3 simpozioane pe teme medicale, de ortopedie, neurologie si kinetoterapie. Avem azi posibilitatea sa spunem ca ceea ce am gandit s-a si intamplat. Ne-am gandit sa oferim servicii gratuite, inclusiv servicii medicale, persoanelor din grupul vulnerabil. Au beneficiat 570 de persoane de peste 1000 de servicii gratuite, in putin timp, din luna iunie pana acum”, a declarat Florica Chirita, directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

cciat-kinetoterapie-masaj-terapeutic (11)

Desi pana in prezent, in cadrul proiectului au beneficiat de servicii in special persoanele nevoiase, clinica este deschisa si pentru bolnavii care nu apartin acestei categorii.

„Noi mergem spre bolnavi. In aceasta perioada am facut deplasari in caminele de batrani, acolo unde este mai mare nevoie de acordarea acestor servicii de kinetoterapie si masaj. Acolo, in caminele de batrani, sunt foarte multi oameni bolnavi, pe care am cautat sa ii ajutam. Din luna decembrie, insa, suntem nevoiti sa ne sustinem singuri, astfel ca oricine are nevoie de serviciile noastre poate fi tratat, contra cost, insa cu preturi mai mici decat preturile de pe piata”, a spus managerul proiectului, Mircea Dumitru.

cciat-kinetoterapie-masaj-terapeutic (25)

Primul simpozion din cadrul proiectului, Metode si tehnici folosite in domeniul recuperarii aparatului osteo – articular, la nivel european, a strans zeci de specialisti dornici sa afle cele mai noi tehnici in domeniu, de la Prof. Dr. Tóth Kálmán, profesor sef de catedra la Clinica de Ortopedie a Universitatii din Szeged, Presedinte al Societatii Maghiare de Ortopedie si Presedinte al Sectiei de Ortopedie al Colegiului Profesional, cu o vasta experienta europeana si internationala in domeniu.

„Fizioterapia are avantajul ca anumite boli din ortopedie se pot vindeca. Ajuta la recuperarea bolnavilor. Sunt pacienti care merg si in Ungaria la tratament, nu pentru ca specialistii din Timisoara nu ar fi buni, ci pentru ca acolo pot fi tratate mai multe afectiuni”, a concluzionat Prof. Dr. Tóth Kálmán.

cciat-kinetoterapie-masaj-terapeutic (50)

In cadrul campaniei de constientizare a beneficiilor kinetoterapiei in diferite patologii, timp de trei zile, intre 25 si 28 septembrie, toti cei care vor trece prin comuna Giroc vor putea beneficia masaje terapeutice si indrumare, oferite de specialistii de Centrul de Kinetoterapie şi Masaj Banat. Acolo este amplasat un cort special amenajat si dotat cu echipamente medicale ce apartin Centrului.

cciat-kinetoterapie-masaj-terapeutic (80)

Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat este creat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in cadrul Proiectului “CASE – Competente Antreprenoriale Sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Centrul de Kinetoterapie si Masaj Banat functioneaza ca structura de economie sociala (SES) in mediul rural si sustine integrarea pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile, oferind servicii de FIZIOTERAPIE – KINETOTERAPIE – MASAJ TERAPEUTIC pentru adulti si copii.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...