Noutati :

Juniorii Romaniei, condusi catre medaliile de aur la Balcaniada de Matematica de un profesor de la Politehnica din Timisoara

27 iunie, 2019 - 10:22 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori 2019 a adus locul I pe tari pentru Romania, cu cinci medalii de aur si una de argint. Societatea de Stiinte Matematice din Romania a anuntat ca tara noastra a ocupat locul I cu 219 puncte din 240 posibile. Lotul Romaniei a fost pregatit si condus de Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica Timisoara, in calitate de team leader, alaturi de Danut Arama de la Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna (deputy leader) si Cristian Lazar de la Colegiul National din Iasi (observer).

Cea de-a 23-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori 2019 (JBMO 2019) s-a desfasurat in perioada 20-25 iunie 2019 la Agros, in Cipru. JBMO este o competitie anuala dedicata elevilor din zona balcanica pasionati de matematica si care la momentul concursului nu au inca 15 ani si jumatate.

La JBMO 2019 au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si o echipa formata din 4 elevi din Muntenegru, precum si echipe din tari invitate: Arabia Saudita, Azerbaidjan, Croatia, Ecuador, Franta si Kazahstan.

Team leader-ul echipei, profesorul Andrei Alex Eckstein, este angajat la Departamentul de Matematica al UPT, insa are de multi ani activitati si in cadrul invatamantului preuniversitar, el ocupandu-se de pregatirea lotului Romaniei si in anii trecuti. El este redactor sef la Revista de Matematica din Timisoara (revista infiintata de Traian Lalescu in 1921, imediat dupa infiintarea Universitatii Politehnica), membru in juriul principalelor concursuri locale, regionale si nationale de matematica, colaborator al mai multor reviste de matematica, membru in comisiile de elaborare a subiectelor pentru diverse concursuri regionale si nationale. A participat la pregatirea si selectionarea lotului national de juniori pentru Olimpiada Balcanica, din 2010, fiind deputy leader si leader al echipei Romaniei la Balcaniada de Matematica incepand din 2011.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...