Noutati :

Jumatate din forajele de apa care alimenteaza Timisoara, pradate de hoti! Paguba Aquatim este uriasa!

22 august, 2012 - 02:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Transformatoare electrice, cabluri, sigurante, panouri electrice si tablouri de comanda din dotarile forajelor Aquatim de pe fondurile de captare Bazosu Nou si Bucovat au fost furate, paguba fiind de 130.000 de lei.

Peste jumatate din forajele de apa care alimenteaza Timisoara au fost pradate de hoti numai in aceasta saptamana. Furturile de materiale si echipamente au dus la scoaterea din functiune a forajelor.

Apa potabila furnizata de Aquatim in Timisoara provine din doua surse: 30% apa din subteran, de la cele doua fronturi de captare mentionate mai sus, si 70% apa de suprafata, din raul Bega. Din cauza acestor furturi, s-a redus cu aproape jumatate volumul apei captate din subteran care este distribuita populatiei municipiului Timisoara.

Aquatim a depus o sesizare la politie, prejudiciul estimat, adus societatii, este de peste 130.000 de lei. La acesta se adauga si prejudiciul societatii Enel datorat furtului transformatoarelor electrice care alimentau aceste foraje. Insa,  aceste furturi pun in pericol alimentarea cu apa potabila, lucru care trebuie inteles si de cei care fura si de centrele de colectare care primesc spre reciclare aceste materiale.

Aquatim asigura debitul necesar de apa potabila pentru municipiului Timisoara, prin cresterea debitului de apa captat din raul Bega. Insa forajele reprezinta o rezerva strategica din punct de vedere al alimentarii cu apa a municipiului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...