Jumatate de an de santier pe Centura de Sud la Timisoara. Executia lucrarii se apropie de 15%. Foto si video

TIMISOARA. S-au implinit deja 6 luni de cand a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor la unul dintre cele mai importante si mai asteptate proiecte de infrastructura la Timisoara, Centura Sud.

Inca de la inceput, muncitorii au atacat lucrarea pe mai multe fronturi in toate punctele cheie ale viitoarei sosele ocolitoare, s-au facut sapaturi, defrisari, umpluturi cu piatra, nivelari si a demarat executia la viitorul pasaj ce va lega Centura Sud de drumul Timisoara – Moravita.

Peste vara, muncitorii s-au concentrat si pe cele 42 de podete de pe traseu, astfel ca mai bine de jumatate dintre ele sunt in diferite stadii de executie.

La mijloc de toamna, antreprenorul a ajuns la aproape de realizarea primelor 15 procente din viitoarea sosea, spun reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Luna octombrie incepe cu un procent fizic de sub 15% pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud. Antreprenorul Tirrena Scavi a executat, in ultimele saptamani, mai multe tipuri de lucrari.
Amintim aici umpluturi cu pamant si piatra sparta, dar si nivelare si compactare cu balast in zona localitatii Utvin. In zona localitatii Chisoda, s-au facut lucrari de stabilizare cu dorosol, iar la viitorul pasaj peste drumul existent spre Manastirea Sag s-au facut lucrari de armare a culeelor si pilelor. In zona DN 59, unde va fi un nod rutier care prevede un pasaj peste drumul national spre Sag, se face o cercetare arheologica suplimentara. La alte pozitii kilometrice, au continuat lucrarile la podete.
In zilele urmatoare, catre antreprenor se vor face platile pentru lucrarile efectuate in ultima perioada„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Era bine,daca ati fi prezentat si localitatile,pe langa care trece centura.

  2. Cum, 15% terminat în șase luni? Pe timpul verii, fara ploi abundente sau perioade de caniculă prelungită? Asta înseamnă că va fi terminată, prin extrapolare, in trei ani jumate?! Pai termenul de finalizare ar fi trebuit să fie peste un an jumate! Nasol.

    • Depinde si de un eventual decret privind numarul de zile ale unui an in Romania (intre 364 si 564 sau 764)

  3. Asta primavara autoritarile locale si nu numai se laudau ca italienii lucra pe enspe fronturi, acuma , dupa o vara numai buna de construit drumuri(fara ploi , furtuni etc) suntem sub grafic… praf… Oare urmareste cineva graficul de lucrari ce trebuie respectat? Sau , tipic romaneste , nu au incasat nimic de la inceputul lucrarii pana acuma si nici ei nu se omoara cu munca. SI in final toata lumea tace ca porcul in cucuruz

  4. Comparand cu alte sosele si autostrazi facute in Romania ultimilor 20 de ani, eu zic ca nu stam rau. Cu PNL-ul la guvernare si Alin Nica la CJ sper ca lucrarile vor avansa corespunzator. Descarcarea arheologica s-a facut, pesteri cu lilieci n-avem, tunel pentru ursi n-avem, proiectul nu e facut de „specialistii din Primarie” ai lui Robu, Directia de Cultura Timis n-are nimic impotriva, Tirrena Scavi S.P.A. nu are oameni care sa merga la culesul prunelor ca la firmele agreate de Robu, deci intram in linie dreapta. Spor la lucru!

    • @Dan. Hai sa las am la o parte textele politice. Nu am njci o simpatie politică, dar ce spui tu este total pe langa. Ce treaba a avut Robu si ce treaba are acum Nica cu centura? Totul tine de CNAIR si asta e comandat de la centru. De cand au început lucrurile cine e la butoane la centru, adică la Bucuresti? Vreun PSD-ist? Nu cred, te rog sa ma contrazici. Ce o sa faca Nica sau Fritz? Îți spun eu. O sa-si faca poate ( daca sunt nesimțit) poze ca si Dobra pe drumul de la Mosnita sau Robu in pasajul de la Iulius Mall. Robu a fost cel mai nesimțit ca nu avea chiar nici o treaba cu o investiție privată. Cei de la Iulius Mall, baieti simtiti, l-au lasat sa se faca de ras, nu se puteau pisa in freza Primarului, oricât de nesimțit era.