Noutati :

Judetul Timis, primul pe tara la cresteri salariale! Cu cat s-au majorat lefurile in 2014?

23 octombrie, 2014 - 06:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Economia judetului Timis ramane una dintre cele mai performante din tara, dovada stand cresterile salariilor din mediul privat ce depasesc cu mult media pe tara.

Potrivit unui studiu al salariilor si beneficiilor realizat de PWC Romania, salariul mediu brut in mediul privat a crescut cu 8% in judetul Timis in 2014, aproape dublu fata de media nationala de crestere a salariilor (4,1%), noteaza capital.ro.

In acelasi timp, salariul mediu brut din Bucuresti a crescut cu aproximativ 3,4%, in vreme ce pentru judetele din Transilvania, din Muntenia si din estul Romaniei, salariul mediu brut a ramas la acelasi nivel cu anul precedent.

Dinamica salariala mai accelerata din zona de vest a tarii poate fi explicata prin doi factori. Pe de o parte, este o competitie intensa intre angajatori, majoritatea organizatii cu activitate de productie, care sunt orientati catre atragerea si motivarea unei forte de munca avand profiluri si specializari similare (de exemplu, ingineri sau muncitori calificati). La aceasta se adauga o disponibilitate limitata a fortei de munca, explicata printr-o rata a somajului de 3-4% comparativ cu 7% la nivel national”, a declarat Horatiu Cocheci, Senior Manager, Liderul Echipei de Consultanta in Resurse Umane, PwC Romania.

Studiul PwC mai arata ca salariile angajatilor din companii cu cifra de afaceri intre 25 – 100 milioane euro sunt mai mari cu 70% comparativ cu salariile celor din companii cu cifra de afaceri de sub 10 milioane euro si cu 8% comparativ cu cele din companiile cu cifra de afaceri de peste 100 milioane euro.

Sursa: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...