Judetul Timis, in premiera, la cea mai mare expozitie mondiala care are loc o data la 5 ani, la Dubai. Se cauta investitori pentru Terminalul cargo de la Aeroport si pentru o pista de testare a masinilor autonome

TIMISOARA. Pentru prima data, judetul Timis va fi prezent la cea mai mare expozitie din lume care are loc o data la cinci ani, in Dubai, in Emiratele Arabe Unite. Ne vom prezenta cu traditiile locale, cu expozitii, cu Capitala Europeana a Culturii, dar vom cauta si oameni de afaceri dornici sa investeasca in doua proiecte de anvergura: Terminalul cargo al Aeroportului din Timisoara si o pista de testare a masinilor autonome.

CITESTE SI: Restaurarea castelului Huniade, cucerirea orasului de catre turci, inaugurarea primei linii de troleibuz, printre aniversarile rotunde la Timisoara, in 2022. Motive de sarbatoare si in localitatile din judet

Președintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a declarat ca merge in Dubai, in luna martie 2022, cu o lista scurta, dar extrem de importanta, de a atrage investitori.

Anunt in premiera ca Timisul va fi singurul judet din tara care va avea o saptamana dedicata la Expozitia Mondiala de la Dubai. Vom avea reprezentatii artistice, prezentari de proiecte de investitii, cu ce poate fi Timisul diferit in context european si global, astfel incat sa fie atragator pentru oamenii de arta, fiindca vom promova si proiectul Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Sau pentru investitori pentru ca avem pe lista scurta pe care o vom trimite la Dubai doua proiecte foarte importante, terminalul cargo de la Aeropotul Timisoara si pista de testare pentru automobile autonome”, a declarat Alin Nica.

La expozitie va fi prezent chiar si presedintele Klaus Iohannis.

Cine nu merge la aceasta expozitie organizata o data la cinci ani, practic nu exista. Eu zic ca trebuie sa profitam de aceasta expunere pe care expozitia ne-o da, fiindca aceasta zona este in centrul atentiei, jumatate de an, intre octombrie 2021 si martie 2022. Practic, la inceputul lunii martie si Romania va avea o zi dedicata ei, va fi si presedintele Klaus Iohannis acolo si dorim ca proiectele Timisului sa profite de aceasta expunere maxima pe care tara noastra o va avea la Dubai, la expozitia mondiala. Va fi un program artistic care va arata traditiile si cultura locala din mai multe zone ale judetului Timis, am lansat invitatii primariilor din judet, universitatilor, centrelor de cultura, institutiilor de arta si artistilor si vom avea o reprezentare pe masura”, a declarat Alin Nica.

Liderul CJ Timis a mai dezvaluit ca a fost deja in luna noiembrie, in Dubai, pentru a pregati terenul momentului in care judetul Timis va avea propria saptamana de promovare.

Incercam sa identificam finantator. Deja am fost in Dubai, la expozitia mondiala in luna noiembrie si am discutat de terminalul cargo cu mai multi potentiali investitori care s-au aratat interesati de investitie. Eu zic ca sunt interese foarte mari de a dezvolta aceasta componenta cargo, nu doar din Orientul Mijlociu, ci si din Germania, Turcia, SUA, pentru ca am discutat sicu ambasatori si cu oameni de afaceri din aceste tari si sper sa starnim cat mai mult interes astfel incat sa obtinem cea mai buna solutie de investitii in acest terminal care este important pentru noi”, a declarat Alin Nica.

Judetul Timis se afla pe locul al doilea, dupa Capitala, in domeniul transportului de marfuri pe calea aerului si ar putea deveni un hub regional.

Timisoara este pe locul doi, dupa Bucuresti ca si marfa transportata pe calea aerului. Practic Aeroportul Timisoara este sursa pentru 5.000 de tone anual de transport de marfa catre diverse destinatii din Europa si din lume. Bucurestiul transporta 20.000 de tone anual, iar toate celelalte aeroporturi din tara abia daca ajung la cate transporta Timisoara. Pe calea aeroului se transporta marfa de obicei de volum redus, dar de o valoare adaugata mare. Componente electronice sunt cele vizate cel mai mult pentru ca viteza de transport e importanta. Ceea ce dorim sa facem din acest terminal cargo e sa devenim un hub regional, european de comert electronic”, a declarat Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Super sper sa aveți noroc ! Și să aduceți noi oportunități pt oraș ! E loc de multe și se poate face ! Trebuie doar oamenii bine pregătiți !

 2. In Martie se Închide expoziția ! Praf in ochii fraierilor! Aici innfubai se prezintă viitorul si noi mergem cu produse tradiționale! Poate dacă am înțelege ce înseamnă o Estrella de oportunitate am fi luați inseama macar, așa Sintem la număr : umplutura . Nica minca rahat cu lingura ca toți așa Numiții politicieni Dar ce sa te aștepți de la un lăutar din dudesri?

  • Asa e.Ce cacat sa prezinte in Dubai ,cand Arabetii sunt cu mii de ani înaintea tuturor.Eventual scripca lautarului de Dudesti o sa prezinte in viitoarea capitala a inculturii de la Timișoara.Si buletinul lui Fritz cu domiciliul..

 3. Cine nu e prezent acolo, nu există, spunea Nica. Timișul e singurul județ reprezentat. Așa că celelalte județe nu există. Vă rog să le cereți colegilor de partid, domnului prim-ministru și domnului președinte să nu mai aloce fonduri publice pentru județe care nu există. Să trimită toți banii în Timiș, singurul județ care există.

 4. Nu stiu daca sarbii au fost sau nu prin Dubai (si nu la turism de shopping, cum o fac maharii de la judet) dar cert este ca isi modernizeaza aeroportul din Belgrad cu bani arabi la o scara incredibila.

 5. 2, Propun construirea unui cosmodrom pentru călătorii pe luna, via Dubai! Vom fi într-adevăr originali, ca in ultimii 30 de ani in multe, foarte multe.
  De exemplu in cca. 5 ani se pot termina si cele 5 – 7 parcări din zona centrala (cca 3000 – 4000 de locuri), linia 1 a metroului, trenul de mare viteza pana la … (nu știu unde), conexiunea directa către A1 … (vezi panopticumul studiilor de fezabilitate din ultimii 10 ani) și multe altele!
  2. Am văzut un film dd cca 30 minute despre expoziția din Dubai! Sper ca flmul a fost vizionatau vizionat și de cei care emana ideile, nu de altceva dar sa nu avem un studiu de tip Tok-io (dați-mi banii ca vi-i toc io).
  3.Apropo Dubai „SPECTACOLUL DE ARTIFICII” de anul nou 2022 (deloc specific tradițiilor locale) a fost catalogat ca fiind cel ma frumos din lume!