Noutati :

Judetul Timis, in atentia presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Care este motivul?

17 februarie, 2015 - 11:30 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Una dintre problemele grave cu care se confrunta judetul Timis va ajunge chiar pe masa presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis. Nu autoritatile ori vreun parlamentar se va preocupa acest demers, ci ONG-urile.

Este vorba despre contaminarea apei de la Beba Veche, cu arsen. Asociatia Neuer Weg, cu sprijinul Asocietiei Profesionistilor in Protectia Mediului Inconjurator si Asociatia Pro Mediu Timis si grupurile de actiune civica impotriva fracturarii hidraulice de la Beba Veche si Dudestii Vechi au fost cele care au luat atitudine in legatura cu aceasta problema.

Toate aceste Organizatii Neguvernamentale au solicitat autoritatilor un set de documente din care sa rezulte modul in care au gestionat aceasta problema, cea a apei contaminate de la Beba Veche care, intre timp, spun acestea, s-a extins si la comunele din jur.

De asemenea, autoritatilor le-au mai fost solicitate documente din care sa rezulte masurile luate pentru asigurarea apei catre populatie, pentru identificarea sursei poluarii, dar si ce sanctiuni au dat pana acum.

Totodata, avand in vedere gravitatea problemei, aceasta va fi adusa la cunostinta Secretariatului General al Guvernului si a Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis de catre ONG-uri.

Fiind vorba de o zona de granita, intervine necesitatea cooperarii transfrontaliere intre autoritatile de ambele parti, statuata si de Tratatul de la Espoo privind impactul de mediu in context transfrontalier, ratificata si de Romania si de Serbia, lucru semnalat si de scrisoarea ONG-urilor in cauza, care incearca sa vada si daca autoritatile romane si sarbe au respectat procedura stipulata de conventia Espoo in cazul sondelor amplasate aproape de frontiera”, sustin ONG-urile.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Apa otravita de gazele de sist, in Timis? Mai multe localitati dau in clocot! Speriati, oamenii au iesit in strada! FOTO si VIDEO!

CITESTE SI: Situatie grava in Timis! Autoritatile se tem ca apa potabila din tot vestul judetului ar putea fi poluata cu arsenInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...