Judetul Timis a a adoptat Declaratia de Reunire cu Republica Moldova

TIMISOARA. Consilierii judeteni din Timis au adoptat, in unanimitate, indiferent de culoarea lor politica, Declaratia de Reunire cu Republice Moldova. Este vorba despre un vot simbolic, iar documentul a fost initiat de Partidul Miscarea Populara.

CITESTE SI: A fost dezvaluit proiectul pentru primul Complex Sportiv de cartier la Timisoara. Cum va arata si cand va fi gata

Vicepresedintele CJ Timis, Roxana Iliescu (PMP), a inaintat colegilor sai, consilierii judeteni din Timis, Declaratia de Reunire.

”Declarația de Reunire, adoptată in unanimitate și in Consiliul Judetean Timis. Le mulțumesc frumos tuturor colegilor mei care, indiferent de coloratura politica, la inițiativa PMP, și-au exprimat astăzi solidaritatea deplina fata de Raioanele și toate Consiliile Locale din Republica Moldova care au adoptat declarațiile de reîntregire a neamului românesc”, a spus Roxana Iliescu.

CITESTE SI: ‘Am avut 30 de spargeri intr-o luna’. Comuna de langa Timisoara care isi extinde sistemul de supraveghere video de pe strazi 

Primul care a semnat Declaratia a fost liderul CJ timis, Calin Dobra (PSD). Apoi si ceilalti consilieri judeteni prezenti la sedinta de marti si-au pus semnatura pe document.

CITESTE SI: Sobolani cat pisicile, langa Primaria Timisoara. Video 

Mai multe judete din Romania, dar si din Republica Moldova au adoptat, simbolic, aceasta Declaratie. In judetul Timis, municipiul Lugoj a adoptat Declaratia de Reunire cu Republica Moldova.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bravo romani din CJTimis.
    In primul rand „reunire”suna mai aproape de realitate decit „unire”. In al doilea rand nu sunt judecati vinzatorii de pamint romanesc si de cetateni romani.Adica noi, Romania nu recunoastem Kosovo, adica o provincie care s-a separat de Serbia,dar AM RECUNOSCUT „Republica Moldova „o provincie care a fost separata de Romania.Ce fac procurorii ?Apara cauza celor care le platesc salariile? Nu.Ei au alte probleme de rezolvat.E o rusine ca nici pina acum nu au rezolvat problema teritoriilor romanesti luate cu japca de „poporul frate” si recunoscute de nevinovatii de acest lucru Iliescu si Roman.Unul comunist cu „studii” la Moscova,celalalt fiu de comunist. Fara actiunea acestor CEI MAI MARI TRADATORI de neam acum eram nu reunificati .unificati sau cum mai putem sa spunem.Acum aveam deja recuperata provincia romaneasca luata cu japca de rusi.

  2. Înţeleg că a fost un vot simbolic dar v-aţi consultat cu alegătorii înainte de a vota? De exemplu pe cei din satul Cecheş i-aţi întrebat? Da, e adevărat, sunt doar 7 locuitori acolo, toţi venetici, dar… totuşi… În fine s-a votat, asta e. N-o să putem să băgăm Republica în judeţ, aşa că, probabil, judeţul Timiş va deveni o parte a Republicii Moldova. Facă-se voia aleşilor.

  3. Acesti ” alesi” locali chiar nu au alta treaba? Judetul arata ca curul dar EI nu au nici o treaba este valabil si pentru Presedintele C.J.T.

  4. But why? Unde-s moldovenii mei? Toti e calea lipovei…