Noutati :

Un judecator din Timisoara trebuie sa-i plateasca despagubiri unui om de afaceri, pentru o sentinta stramba

7 mai, 2011 - 09:31 AM
Autor: Sergiu Miat      
Categorie: ANCHETE
0

Eugen Seracin

Este primul caz, in ultimii 15 ani, cand unui magistrat din Timisoara i se cer despagubiri financiare, dupa ce instantele superioare au constatat ca judecatorul respectiv nu a dat o solutie corecta intr-o cauza. Este vorba despre Eugen Seracin, un om de afaceri din Timisoara, care ii cere unui judecator de la Tribunalul Timis despagubiri in valoare de 112 mii lei noi, pentru ca magistratul nu a vrut sa tina cont in solutionarea unui dosar, de hotararea unei instante superioare.

Ciuhandu si Cojocari, marul discordiei

„Prin sentinta data, judecatorul Daniel Cristian Oana, mi-a intarziat cu doi ani, obligarea Primarului Gheorghe Ciuhandu si a Secretarului, Ioan Cojocari, sa respecte statul de drept, dupa ce mi-au creat o paguba evaluata la 11 milioane de euro, conform expertizei depuse in instanta”, spune Eugen Seracin, patronul firmei RIPS.

El i-a chemat in judecata pe primarul Timisoarei si pe secretarul primariei, in anul 2008, pentru ca cei doi sa fie obligati la plata unor sume de bani care reprezentau 20% din salariul minim brut pe economie, pentru fiecare zi de intarziere pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. In motivarea actiunii din instanta, Seracin a aratat ca cei doi edili se faceau vinovati de faptul ca nu au propus in Consiliul Local adoptarea de catre consilieri, asa cum suna hotararea judecatoreasca, a unui P.U.D, pe Calea Aradului, din Timisoara, pentru construirea unui bloc de birouri.

<a href="http://wikiexback.com/budget-wedding-videographers-are-they-worthwhile/" title="Quotes About casino pa natet Getting Back Together With Your Ex Tumblr”>Quotes About Getting Back Together With Your Ex Tumblr

Judecatorul Oana, bun de plata

Desi avea la dosar sentinta judecatoreasca a Curtii de Apel Timisoara care prevedea obligativitatea Consiliului Local sa voteze PUD-ul invocat, magistratul Cristian Daniel Oana, pe atunci la Tribunalul Timis, i-a scos basma curata pe cei doi edili, care prin sentinta ce le-a fost favorabila nu s-ar face vinovati de intarzierea, cu doi ani, a votului in consiliu. Recursul inaintat de reclamant a fost solutionat favorabil, insa, de instata superioara, Curtea de Apel Timisoara, astfel ca solutia data de judecatorul Cristian Daniel Oana a fost casata.

S-a ajuns la rejudecarea cauzei, numai ca acelasi magistrat, Daniel Oana, i-a gasit din nou nevinovati pe Ciuhandu si pe Cojocari. Hotararea data la rejudecare, a fost infirmata din nou de catre instanta superioara, completul care a judecat cauza fiind compus din trei magistrati. Astfel ca ultima sentinta a consfintit vinovatia celor doi edili, precum si greseala judecatorului Cristian Oana.

„Urmare a deciziei Curtii de Apel Timisoara ii cer judecatorului Cristian Daniel Oana sa-mi plateasca despagubiri partiale, in locul celor vinovati”, spune  Seracin.

zp8497586rq


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...