Jonglerii cu foc, gulgute, ateliere de pictura si origami sau muzica la Festivalul Luminii de la Timisoara

TIMISOARA.Micii cercetasi sunt asteptati la Festivalul Luminii care anul acesta a ajuns la cea dea 12-a editie.Evenimentul va avea loc in Parcul Central ”Anton Scudier” din Timisoara, sambata, in data de 3 iunie.

CITESTE SI: Sarmale delicioase, mici sau gratare la cel mai asteptat festival de langa Timisoara. Zilele Veveritelor de la Buzias aduc surprize pentru toata lumea

Cercetasii au pregatit ateliere si activitatile menite sa surprinda si sa placa tuturor indiferent de varsta. Participantii sunt invitati sa-si petreaca dupa-amiaza, cat mai creativ posibil, la atelierele de pictura si origami, cat si la nelipsitele atelierele specifice cercetasilor, cum ar fi cel de orientare si supravietuire in natura, noduri si constructii si jocuri cercetasesti. Vor fi prezenti si cei de la Crucea Rosie, care vor arata celor interesati cum sa ofere primul ajutor.

In cadrul festivalului, la lasarea serii, cunoscatorii in artele chitarei acustice sunt invitati sa se alature cercetasilor la momentul muzical. Cercetasii isi propun sa creeze un moment de conexiune cu comunitatea timisoreana cu ajutorul muzicii, astfel ca oricine este binevenit sa ia parte la acest moment artistic. Cei care au avut o saptamana mai lunga, se pot relaxa in spatiul destinat, inconjurat de lumina si verdeata, unde vor putea sa joace board games, sa citeasca o carte sau sa socializeze. La lasarea intunericului, parcul se va lumina datorita miilor de gulgute (cutii de hartie cu o lumanare inauntru), iar cei de la Deep6 Project vor sustine un surprinzator spectacol de jonglerii cu foc .

Accesul la eveniment este liber, Festivalul Luminii fiind ocazia perfecta de a va petrece timpul impreuna cu prietenii sau familia.

Festivalul Luminii este un proiect naţional aflat la a XII-a editie in Timisoara, organizat de tineri si adulti, voluntari de toate varstele, membri ai Organizatiei Nationale “Cercetasii Romaniei”, devenind un eveniment de traditie pentru comunitatea locala a Municipiului Timisoara. Acesta are ca scop impodobirea unei anumite locatii cu gulgute (forme de hartie cu cate o lumanare inauntru), organizarea de activitati si ateliere pentru copii si a unor momente muzicale care au ca obiectiv divertismentul comunitatii locale si amintirea importantei lucrurilor marunte. Astfel Festivalul Luminii este un eveniment in cadrul caruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de arta, iar participantii se pot deconecta de la probleme şi stresul de zi cu zi, bucurandu-se de atmosfera creata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...