Noutati :

Jogging prin obiective turistice din Timis. Sportivii amatori asteptati la probe inedite de alergare in acest final de saptamana. Foto

13 august, 2019 - 09:54 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Pasionatii de jogging sunt asteptati in acest final de saptamana la o doua probe de alergare inedite, pe doua trasee diferite, care trec prin locuri de poveste din Banat.

CITESTE SI: Masuri urgente, din cauza caniculei, anuntate la Timisoara. Debitul raului Bega, crescut prin golirea acumularii de la Surduc 

Evenimentul denumit „Tura de cultura” este organizat in acest final de saptamana si isi propune sa promoveze atat alergarea in aer liber, cat si obiectivele turistice ale judetului Timis. Tura va avea doua probe.

Prima dintre acestea va avea 3 kilometri, se va desfasura pe asfalt in satul Zolt si ii va duce pe alergatori la cetatea de la Gladna Romana.

A doua proba se desfasoara pe traseul Zolt – Luncanii de Jos, pe un traseu de 9 kilometri, de tip trail-run, pe drum forestier.

Punctele de atractie ale turei din acest weekend sunt cetatea de la Gladna Romana si biserica de lemn din satul Zolt.

Echipa Alergotura este responsabila de organizarea turelor de alergare, iar echipa Directiei Judetene pentru Cultura Timis asigura ghidajul turistic si ofera informatii despre obiectivele istorice.

Inscrierile se fac la acest link: http://tiny.cc/26txaz. Timisorenii interesați sunt rugati sa urmareasca pagina de Facebook Alergotura, pentru mai multe detalii despre eveniment.

Proiectul Tura de Cultura a inceput cu o etapa pilot, in cadrul careia au fost organizate ture sportive de alergare la Murani – Cornesti, Jdioara, Masloc – Charlotenburg, Pietroasa – Crivina de Sus – Poieni.

Urmatoarele Ture de Cultura planificate sunt:

Tura de alergare Traseul svabilor, zona Jimbolia – Lenauheim, in weekendul 21-22 septembrie 2019, cand vor fi vizitate muzeele din Jimbolia, muzeul Lenauheim si mormantul colectiv Grabat.

Tura de alergare Traseul sanctuarelor, zona Parta – Cebza, in weekendul 12 – 13 octombrie 2019. Vor fi vizitate Tell-urile de la Parta si Biserica de lemn Sf. Gheorghe.

Tura de alergare Traseul Kurganelor, zona Igris – Sanpetru Mare, weekendul 2 – 3 noiembrie 2019, cand vor fi vizitate tumulii de la Sanpetru Mare si situl arheologic – Manastirea Cisterciana de la Igris.

Tura de alergare CHAAK – Cetatea uitata, zona Ciacova – Padurea Macedonia, 30 Noiembrie 2019. Va fi organizata vizitarea culei Ciacova si a ariei de protectie speciala Padurea Macedonia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...