Jocurile Olimpice de la Rio, amanate? Avertismentul medicilor din intreaga lume

100 de medici din intreaga lume au cerut, printr-o scrisoare deschisa, amanarea sau mutarea Jocurilor Olimpice de la Rio, „in numele sanatatii publice”. Doctori de renume international au cerut Organizatiei Mondiale a Sanatatii sa ia aceasta masura din cauza amenintarii virusului Zika in Brazilia.

„Principala noastra ingrijorare este sanatatea publica. Mutatia din Brazilia a virusului Zika reprezinta o amenintare pentru sanatate in moduri pe care stiinta nu le-a obersavt pana acum”, sustin medicii in scrisoarea deschisa adresata Organizatia Mondiala a Sanatatii si organizatorilor Jocurilor Olimpice.

Cu toate acestea, Organizatia Mondiala a Sanatatii a respins varianta amanarii sau mutarii JO, considerand ca aceasta competitie nu va afecta semnificativ raspandirea virusului.

Detalii aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.