Jocuri de lumini, lasere si fum pe „muzica” tuburilor electronice ale MECIPT-ului

TIMISOARA. Cele doua zile pline de evenimente, expozitii si rememorari s-au incheiat cu un veritabil spectacol de lasere. Aproximativ 100 de fosti absolventi ai Politehnicii si nu numai s-au intalnit, vineri seara, pentru a incheia cele doua zile de sarbatoare aniversarii lui MECIPT-1.

Dupa un cocktail, intre discutii si amintiri, contemporanii lui MECIPT au avut parte de un altfel de spectacol. Jumatate de ora de animatie cu lasere pe o muzica creata pe calculator, in care au fost reproduse sunete aproape uitate.  Pocnetele tuburilor electronice incalzite, bazaitul transformatoarelor electrice si al firelor strabatute de curenti la 50 Hz.

Cinci momente artistice cu semnificatii aparte au rascolit prin amintirile celor prezenti. “Lumea computerului” a fost piesa care a deschis evenimentul si care se referea la evolutia omenirii. Urmatorul moment a fost dedicat pionierilor ciberneticii, urmat de “Pocket Calculator”, care prezenta calculatoarele din Romania intre 1953 si 2000. A urmat “Dragostea computerului” dedicata lui MECIPT-1, apoi „Robotii/MECIPT song”, unde s-au putut reasculta sunetele aproape uitate ale transformatoarelor.

Foto: Dariana Dragos

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri