Job-uri pentru cei care-si gasesc greu un loc de munca. CCIAT – partener intr-un proiect pentru persoanele defavorizate

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator, a gazduit conferinta de lansare a Proiectului ”CASE – Competente Antreprenoriale Sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.
cciat proiect (1)
Prin acest proiect este sustinuta integrarea sau reintegrarea pe piata muncii a persoanelor excluse social – familii cu mai multi copii, familii monoparentale, femei in situatii de risc, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane care locuiesc in comunitati izolate, persoane care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati – prin generarea a 34 de locuri de munca specializate pe servicii generatoare de profit.

cciat proiect (2)
„Acest proiect a fost gandit pe 7 structuri de economie sociala, denumite SES-uri, dintre care 5 sunt in mediul rural, cele d din mediul rural fiind deja infiintate. Nu ne este usor, este prima data cand facem acest lucru. Este o noutate pentru cu noi, cum de altfel, este o noutate pentru toti cei care au accesat acest proiect, acest program, din intreaga tara. Vom invata impreuna … sunt convinsa ca doar impreuna vom putea sa dezvoltam aceasta actiune si sa o duem la bun sfarsit”, a declarat Florica Chirita, director general CCIAT.

cciat proiect (3)

Proiectul asigura acces gratuit la servicii de consiliere si orientare profesionala pentru 240 de persoane cat si de formare profesionala pentru 186 de persoane expuse riscului de excluziune sociala, in scopul integrarii sau reintegrarii acestora pe piata muncii.

„Vreau sa felicit Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis care a initiat acest  proiect care vizeaza piata muncii, in parteneriat cu Camera de Comert Vrancea si cu doua firme private. Sunt convins ca-l vor duce la bun sfarsit, chiar daca termenul este foarte scurt, de doar 12 luni. Cred ca el isi va atinge scopul, va veni cu un plus de valoare, va aduce imbunatatiri activitatii firmelor din judetul Timis. Proiectul vizeaza imbunatatirea accesului persoanelor la piata muncii, prin accesul la consiliere si, desigur, la orientarea profesionala,  in mod deosebit in economia sociala. In acest sector intampinam greutati foarte mari. Ma bucur ca din cele 7 structuri sociale din proiect, 5 vizeaza mediul rural, pentru ca nu va ascund ca acolo controalele noastre descopera cele mai mari probleme”, a adaugat Pavel Kasai, director al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis.

Tot ca activitati gratuite in cadrul proiectului, se vor organiza doua targuri de joburi in domeniul economiei sociale, doua caravane ale inovarii sociale, o Gala a Excelentei in antreprenoriat social si un schimb transnational de bune practici.

Proiectul este derulat de CCIAT in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea – parteneri nationali si Associazione Gruppo Euroconsult – partener transnational.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. praf in ochi