Noutati :

Jandarmii, tapi ispasitori. Prefectul de Timis Zoltan Nemeth iese basma curata dupa verificarile Corpului de Control al ministrului de Interne care a gasit o multime de nereguli dupa ‘descinderea’ intr-un restaurant din Timisoara facuta de consiliera USR Ana Munteanu

9 aprilie, 2021 - 12:54 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
39

TIMISOARA. Nicio masura dispusa impotriva prefectului de Timis, dupa verificarea facuta de Corpul de Control al ministrului de Interne, Lucian Bode, la Timisoara, in urma descinderii facuta de consilierul local USR Ana Munteanu cu jandarmii in restaurantul unui hotel din Timisoara, la inceputul lunii martie.

CITESTE SI: Grave nereguli descoperite de Corpul de Control al ministrului de Interne dupa ‘descinderea cu jandarmii’ a consilierei USR Ana Munteanu intr-un restaurant din Timisoara: Prefectul de Timis l-a sunat pe seful jandarmilor si a trimis oamenii sai in actiune 

Un comunicat al MAI arata ca s-au inregistrat abuzuri in functii, ca totul a fost orchestrat de prefectul de Timis, insa acesta ar scapa basma curata, intrucat raportul nu dispune vreo masura impotriva sa.

Iata integral raportul 

„Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiul public referitoare la evenimentul produs la data de 20.03.2021 la restaurantul unui hotel din municipiul Timișoara, ce a implicat cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș (IJJ Timiș) şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Timiş, ministrul Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control efectuarea unei verificări privind modul de intervenție.
Filmul evenimentului
La data de 19.03.2021, un angajat al Prefecturii a rezervat o masă pentru patru persoane la restaurantul unui hotel pentru data de 20.03.2021, ora 18.00, justificând demersul în fața echipei Corpului de Control prin faptul că dorea să vadă dacă reprezentanții operatorului economic vor accepta să facă această rezervare, deși normele legale privind carantina interziceau acest lucru pentru persoanele care nu erau cazate în hotelul respectiv.
La data de 20.03.2021, prefectul l-a contactat telefonic pe șeful IJJ Timiș și i-a cerut să trimită un echipaj la sediul Instituției Prefectului întrucât are sesizări cu privire la nerespectarea normelor legale în zona restaurantelor de pe lângă hoteluri, insistând că sesizarea este urgentă, dar fără a oferi alte detalii. Drept urmare, șeful IJJ a ordonat unui alt ofițer trimiterea a doi jandarmi la sediul Instituției Prefectului. Aceștia s-au deplasat la sediul Instituției Prefectului unde au luat legătura cu prefectul care le-a comunicat că pe raza municipiului Timișoara există locații cu privire la care are informații că nu ar respecta măsurile de protecție sanitară și, pe motiv că urma să intre într-o ședință, a desemnat două persoane care să îi însoțească și să le indice locația respectivă.
Jandarmii au intrat în restaurantul respectiv însoțiți de una dintre cele două persoane desemnate de prefect (care nu era angajata prefecturii) și s-au îndreptat către o masă la care se aflau patru persoane. Jandarmii i-au întrebat pe cei prezenți la masă dacă ei au făcut sesizarea, dar persoana care îi însoțea a precizat că „sunt colegii ei”. În momentul în care jandarmii au mers să discute cu administratorul operatorului economic, cele patru persoane, inclusiv cea care i-a însoțit în restaurant, au părăsit locația, înainte de a le fi stabilită identitatea. În restaurant se mai aflau alte 3 persoane, despre care reprezentanții operatorului economic au spus că sunt clienți ai hotelului. Echipajul de jandarmi a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională sub formă de avertisment, în baza prevederilor art. 65 lit. r din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Având în vedere cele constatate, au fost identificate următoarele nereguli:
La nivelul Instituției Prefectului
• Prefectul a angrenat în această activitate personal din cadrul Instituției Prefectului și al Consiliului Local care nu avea atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine.
• Prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.
• Prefectul nu și-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislația incidentă și nu a intervenit în momentul când a constatat că angajata prefecturii a luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv.

La nivelul IJJ Timiș
• Inspectorul şef al IJJ Timiș a exercitat în mod defectuos atribuțiile funcționale conferite prin fișa postului constând în aceea că până la sosirea comisiei de verificare din cadrul Corpului de Control al Ministrului (data de 25.03.2021), nu a dispus vreo măsură managerială în vederea efectuării unei verificări/analize cu privire la modul de intervenţie a echipajului de jandarmi.
• Deși începând cu 21.03.2021, în plan mediatic au apărut filmări de la momentul intervenției, iar în 22.03.2021, avocatul societății comerciale și un reprezentant al restaurantului au fost primiți în audientă de către conducerea Inspectoratului, inspectorul șef nu a ordonat efectuarea de verificări interne cu privire la modul de intervenție al subordonaților.
• Chiar dacă la 25.03.2021, operatorul economic s-a adresat cu o petiție inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, acesta nu a asigurat dispunerea tuturor măsurilor legale și identificarea celor 4 persoane care au părăsit restaurantul la momentul intervenției jandarmilor.
• De asemenea, în momentul în care unul dintre jandarmi i-a raportat ofițerului care, din dispoziția șefului IJJ, le-a ordonat misiunea, faptul că cele 4 persoane au părăsit restaurantul și nu au fost legitimate, acesta nu a dispus vreo măsură care să faciliteze soluționarea corectă a evenimentului, limitându-se la a ordona subofițerului jandarm să legitimeze celelalte persoane prezente.
• Echipajul de jandarmi a manifestat superficialitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, având în vedere insuficiența măsurilor dispuse, precum și prin faptul că a acceptat să fie însoțit la intervenția de la restaurant de către persoanele desemnate de prefect, care nu aveau calitatea necesară și nici nu îndeplineau atribuțiile specifice domeniului în care își desfășurau activitatea.

Măsuri dispuse
• Transmiterea raportului de control către inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru a dispune măsuri legale faţă de cei patru jandarmi, în temeiul prevederilor art. 352 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, în raport cu deficienţele constatate.
• Inspectorul General al Jandarmeriei Române va dispune măsurile necesare pentru asigurarea unui cadru procedural adecvat în cazul intervenţiilor la evenimentele sesizate direct, altele decât cele primite prin S.N.U.A.U. 112, în strictă concordanţă cu cadrul normativ incident, astfel încât, pe viitor, să fie eliminate situaţiile similare celei înregistrate în mun. Timișoara.
• Dispunerea de către Prefectul Județului Timiș de măsuri în consecință, raportat la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către angajata prefecturii, având în vedere implicarea în evenimentul de la restaurant.
• Intensificarea/ îmbunătăţirea colaborării între instituţiile M.A.I., cu accent pe responsabilizarea persoanelor cu atribuţii de coordonare, pe modul unitar de intervenţie şi pe cunoaşterea în detaliu a procedurilor de intervenţie la evenimente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 39comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Cu toata scuzele….individul asta,seamana a orice…..dar nu a prefect!!E un avocatel ,,jmecher,,….pe care nu poti pune mare
  ,,baza,, cind e vorba de respectat legea….Nu-mi place tipul,scurt!

  • Salut! Îl cunosc pe dnul prefect și pot spune că este o persoana de calitate, despre care am o impresie f buna. Cumva aceste atacuri sau opinii negative împotriva îmi dau așa un sentiment nasol, pt că omul e chiar f de treabă, deschis, bun profesionist, f meticulos în privința respectării legislației. Nu mi a lăsat o dată impresia de șmecherie, de a fi om șmecher. Dimpotrivă. În sfârșit, fiecare cu părerea lui.
   Numa bine.

   • Bine Gore, nota 4, stai jos.

    Lipsa asumarii spune multe despre calitatea umana a acestuia. Printre alte actiuni recente sa ne mai amintim si telefoanele date consilierei locale…

    • Hai jet, stai tu jos. Lipsa asumării lipsa bla bla. Mare om ești tu. Nota 1, repetent !

     • Evident ca nu aveai argumente si ai inceput sa aberezi.
      Regret votul dat USR-ului la CJT… vad ca sunteti mai rau ca PSD-ul. Cine nu va linge liderii devine inamic…

      Noroc ca Dominic e neamt si nu are cum sa va invete obiceiurile taranesti…

    • De aberat , cred că tu aberezi. Nu am ce argumente sa ți mai duc. Mi am spus opinia. Data viitoare când vrei sa mi i te adresezi sau oricărui alt om , nu incepi cu figuri de genul „bine, 4, stai jos”. Că nu ești tu vrei un mare om sa ți permit sa faci figuri cu mine. 2 la mana :nu că „sunteți” că nu am nicio treabă cu Usr sau cu clasa politică. Pur și simplu îl cunosc pe om și pot să spun că este un om de calitate. Mai departe, votează pe cine vrei, formează ți ce opinii vrei, treabă ta. Dar nu mă lua pe mine cu șmecherii gen „bine, nota 4 , stai jos”. Alea sa le faci cu prietenii tai, nu cu mine.

     • Zoltan Nemeth ai impresia ca toti suntem niște prosti si doar voi din USR+si PNL sunteti singuri destepti si nu ne dam seama ca GORE96 este defapt borfasul jegos Zoltan Nemeth USR+ .
      Ofiterul acoperit Zoltan Nemeth este obișnuit sa aibă nume conspirative nu de mult : # Gogu # ; # Gore96 # .

     • Gore96, m-ai lamurit. Esti unul din exemplarere reusite ale generatiei post-decembriste. Am mare incredere ca tu vei fi unul dintre cei care imi vor platii pensia…

   • Ai parere buna despre el si stiind ca el a fost avocatul lui pedofilul ala scarbos de la Ingerii Galbeni??? Sau poate tu esti chiar pedofilul:)

   • Nu cunosc persoana in cauza si nici nu ma refer la ea, dar… pentru utilizatorul termenului trebuie aduse anumite precizari.
    Caracterizarea „persoana de calitate” este incompleta.
    Si un DACIA 500 era de calitate, ca si MERCEDES-500 de langa el.
    Si in acest caz, trebuie definiti indicatorii de refernta (calitate), care intra in apreciere.
    Altfel, … „foaie verde loboda, trec catanele pe strec”

  • @stela – După feelingul tău probabil nu-ți place nici de Einstein ptc. are părul ciufulit și se strâmbă cu limba scoasă la tine 🙂 De aia multe femei ca voi iau țeapă picând singure sub vraja unor indivizi care vi se par vouă că sunt galanți și mișto => subjugare spiho-sentimentală + dependență de abuzuri torționare + circ de telenovele + răni la corason 🙂 Gloatele analfabete votează ca și tine după înfățișarea candidatului. Aparențele înșeală. Prefectul nu e amant, ci funcționar public care poate avea mutră nesuferită ca Simonis, însă în cel de-al doilea caz mutra chiar se suprapune cu năravul 🙂 „Succesuri” la ghicit în palmă și după fizionomie după învățăturile lui mama Omida 🙂 Poate faci un bine și reușești să scoți mercurul din cei care nu-ți plac 😉

  • E gabor

 2. CAT CIRC PT NIMIC !! USR-ISTA VROIA SA ARATE CA HORECA NU RESPECTA REGULILE IAR POLITRUCA AIA NESIMTITA PE NUME ROXANA ILIESCU S-A SI GASIT SA CEARA PENALITATI IMPOTRIVA EI. VAI S-AMAR !

 3. Zoltan Nemeth USR+ asa jeguri de borfasi sunt in USR+.
  TINUTI SI PROTEJATI DE SERVICI SA FACA ABUZURI !
  INCA O DOVADA CLARA CE PARTID DE BORFASI SI DE JEGURI SUNT LA USR+ :
  Zoltan Nemeth
  DOMINIC FRitz
  VOICULESCU
  ETC

  • Ha, ha, ha, ce pute a frustări Simonsiste. Băiețași postaci, voi nu realizați că vă pierdeți vremea „p-aci” în Timișoara cu propaganda voastră care nu are priză la electoratul timișorean? 🙂 Mai bine v-ați exprima bucuriile în fieful vostru unde gloatele voastre analfabete vă crfed, vă bagă în seamă și vă idolatrizeazî căci cine se aseamănă se adună 🙂 Puteți voi să alegeți cele mai șocante și abjecte adjective contra preferințelor politice ale marii majorități timișorene căci chinul vostru este de-gea-ba 🙂 Vorbiți în gol 🙂 Alooo! NU VĂ BAGĂ NIMENI ÎN SEAMĂ CĂCI MAJORITATEA VĂ DE-TES-TĂ 🙂 Ați priceput inutililor? 😉

 4. Poate sa prind si jandarmii ca au ajuns sa fie prostii de serviciu ai USR+ si PNL.
  Cand se va încheia cu bulibaseala asta numită Pandemie, jandarmii vor fi găsiți vinovați pentru toate potlogariile si ineptiilor politicienilor de la putere.
  Mai mult ca sigur vor face coada la parchet ca sa dea cu subsemnatu’.

 5. Haita nu-l ejecteaza pana are nevoie de el ptr treburi murdare.

 6. Daca lucrurile astea au iesit la iveala dupa controlul „prietenilor” din guvern, cand toti se asteptau sa nu se afle nimic…
  Cu siguranta vor aparea noi-si-noi surprize pe masura ce cercetarea procurorilor relativ la demersul lui Dan Dinu va inainta. Oricum, usr-ul local si-a facut cu aceasta ocazie dovada (NE)MORALITATII.
  D-E-M-I-S-I-A

 7. USR + o gasca de intelectuali borfasi si tepari cu doctorate in manipularea prostilor mamaligari si sifonarea fondurilor publici.
  Acest guver de borfasi a lui Johanni va duce România la faliment.
  USR+ PNL si UDMR gasca de borfasi care se acoperă reciproc.
  Ma întreb cat mai poate sa îndure poporul Roman un popor batjocorit de trădători si de jegurile din USR+ si de Johannis ?

 8. Acuma noi USR + suntem la putere as ca ciocul mic.
  Cui nui convine de USR + sa plece din tara .
  Pensionari nemulțumiți care consuma resursele planetei degeaba sa se arunce în Bega.
  Ce atata pretenții si figuri pe capul vostru popor de mamaligari plângăcioși.
  Stati in casa pana vor mușchi nostri si a lui Johannis.
  Voi nu înțelegeți ati votat pe Johannis si USR + PNL sa va conducem cel puțin 4 ani nu vad de ce se plâng uni?
  Noi USR+ vrem reformarea poporului Roman vrem sa scăpăm de biserici, batrani si de cei care se opun politicilor noastre.
  O sa punem jandarmeria ,politia si armata pe voi toti sa invatati disciplina si supunere fata de noi.
  Va urcat democrati la cap ,democrația este pentru Zei adică noi aleși!
  Libertate o sa aveți doar care merita si dovedește ca este devotat lui Johannis si nou din USR+PNL .

  • Legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil. G.Moisil

  • Dejectzie retarda:)
   Chiar nu intzelegi cat de retardatzii itzi sunt urmasii 🙂
   Romanul este mai rau decat tziganul sau rromul 🙂
   Traieshti bine dejectzie:)
   Ia ghici cand te apasa foamea 🙂
   Romanul nu se orienteaza 🙂
   Fix catre casoaia ta ca afara:)
   Ma pish pi tinii sii pii toata rasa ta retardata 🙂
   Va luam banii die croissant:)
   Shi telefonul daca este mai nou 🙂

 9. e mai important pt ei sa-si mentina intreaga gasca numita „coalitie de dreapta” decat „dreptatea”. nu risca nimeni (deocamdata) sa se rupa coalitia, pt ca atunci e pa pt asa-zisa dreapta. de aia nici incompetentii din guvern nu-s dati afara

 10. Nu pot sa înțeleg ca tot mai mulți sunt împotriva USR+ si PNL si nu înțeleg.
  Numai cad ma uit la Fritz si vad toate realizările si sacrificiile supernatural făcute pentru cetateni din Timisoara .
  Nu am ami văzut asa un om devotat pentru cetățean.
  Zoltan Nemeth un alt zeu al dreptati si al inteligentei pure pe acest pământ.
  Zoltan Nemeth care veghează asupra legilor si a bunului mers în societatea noastră.
  Vlad Voiculescu un inger protector al sănătății care veghează si realizeaza programe de dezvoltare a sistemului de sănătate pubic.
  La Vlad Voiculescu trebuie sa mulțumim pentru multele spitale moderne făurit după standarde inalte.
  Cu acești îngeri din USR+ Romania a ajuns invidia altor state din lume pentru acest salt economic si tehnologic.

 11. Zoltan Nemeth cand ma uit la poza de mai sus pot sa citesc ce personaj josnic si las poți sa fi.
  Zoltan Nemeth tu nu ai nicio vina toată vina este a lui mata care te a crescut și te a educat.

  Zoltan Nemeth cu cine semeni ,cu mata sau cu taică-tu ???

  • Domnule/doamna, in loc sa priviti poza prefectului, poate ar fi mai util sa va ocupati timpul cu niste ore de gramatica sau sa va faceti o scurta introspectie… sa va intrebati, cu cine semanati cand va aratati prostia pe internet, cu mămica sau cu tăticul?

   • Llll…lilisor poate ai treaba in prefectura si te deranjam. Nu de alta, dar suntem scarbiti sa va platim salariile…

 12. Cat circ si exagerare pentru nimic… Mi-as dori sa existe mai multi Zoltan Nemeth in politica romaneasca, este un avocat exceptional, un profesionist desavarsit, un om corect cu coloana vertebrala. Incetati sa vorbiti despre un om pe care nu il cunoasteti si sa aruncati mizerii. Acest om este exact opusul a ceea ce se vehiculeaza.

  • daca tu spui despre Zoltan Nemeth ca este un avocat exceptional, inseamna ca tu esti un avocat foarte slab. Pai daca Zoltan Nemeth ii exceptional …. pragul tau ii foarte jos. Nu vreau sa il jicnesc, este un avocat normal, dar nu exceptional.

  • Tanti Adina, imi pare rau ca traim in lumi diferite. In lumea mea, onoarea si asumarea raspunderii sunt calitati obligatorii ”bulei mele”. Ehhh nu prea sunt multi avocatei sau bugetari in bula, dar cei care sunt au aceste calitati.
   Daca tu spui ca le are si Zoltan… imi pare rau de tine.
   Mulțam fain si sănătace.
   PS: am votat ”decât” USR.

  • Bati campii ! rad colegii lui din Barou ! Avocat si sa nu cunesti legea ? I s-a urcat functia la cap. A dat o palma la rahat ! A facut un plan si a gasit-o pe tuta aia sclembera care acum pishe ochii pe Facebook !

   • @”@Adina” nu ți fă griji că nici restul avocaților nu cunosc toate legile din tara asta sau internaționale. De aia lucrează cu codurile și cărțile pe masă. Dacă l întrebi pe un avocat specializat pe civil sau Dr muncii, de dreptul maritim spre exemplu , sau de dreptul internațional, cre că î l bagi in ceata.

  • 😂😂😂😂

  • Vai…vai… ce drama. Mare barbat e Zoltan al tau care se ascunde dupa 2 femei si 4 jandarmi… mare barbat, mare caracter.

 13. In loc sa trimiteți jandarmi la restaurante unde oameni lucrează și nu fac niciun rău nimănui, mai bine mergeți la control pe podul de fier, zilnic este acolo un party cu 30-50 imigrați (clandestini sau nu, indiferent).

 14. 1. Sa nu uitati cine-i gaouzarul SEF ?
  TOTUSI DA 🙂
  2 La momentul 0 toți veti sbura pa ” carpetă ” ca doar nu siluiti RO! CUM vrea unicul neuron al fiecărui prost, care sta supt soare cînd locul le este cu totul altul ..!
  MARS

 15. Se ușura ? AGAIN … lol 🙂

 16. Oameni buni, stati sa vad daca am inteles bine…
  1. Prefectul este trimisul puterii centrale in teritoriu( inca de pe vremea Romei antice, de unde si aceasta functie: de Prefect), iar prin aceasta functie este direct raspunzator de evenimentele din judetul respectiv!!!?
  2. Jandarmeria face parte din MAI , dar are statut militar, iar daca Prefectul cere ceva, institutia executa.
  3. Atunci cum naiba tapi ispasitori sunt scosi niste simpli executanti din teren si nu cei care au dat ordinul????
  WTF?, ca sa nu zic altceva pe aici.
  Deci dragi concetateni, daca este sa se intample ceva grav, gen loviri sau se lasa cu decese, pe procuror il doare la basca de un ordin transmis verbal, ordinul se da in scris. Ceva de genul s-a intamplat si aici: un nenea care isi zice prefect il suna pe nenea colonelul de la Jandamerie si ii cere ca doi baieti buni sa mearga sa bea o cafea cu lunateca usr-ista.
  Sa imi spuneti daca gresesc cu ceva, ca e fara suparare.

  • Pai da, dar ”oamenii noi – tineri si frumosi – nu pot sa fie vinovati indiferent de gravitatea sau moralitatea faptei… iar despre domnul prefect nu avem voie sa spunem ca e ”neconform” deoarece devenim automat xenofobi si rasisti.
   Nu conteaza faptul ca a gresit, conteaza ca noi nu avem voie sa le ”rezistam”… ca ei sunt tineri, frumosi, faini si noi suntem rai.