Opinia Timisoarei

Iulia Motoc, timisoreanca ce ar putea ajunge sa-l judece pe Vladimir Putin. Va fi judecator la Curtea Penala Internationala de la Haga

TIMISOARA. A castigat selectia pentru Curtea Penala Internationala de la Haga. Iulia Motoc este timisoreanca care ar putea ajunge sa-l judece pe Vladimir Putin.

CITESTE SI: Primavara Educatiei incepe la Jimbolia. Invatatorii, profesorii si educatorii, invitati sa impartaseasca cele mai bune metode de invatare pentru elevi si sa se inscrie gratuit in ateliere inspirationale sustinute de dascali de top 

Onorata sa anunt ca am castigat selectia pentru candidatura Romaniei la Curtea Penala Internationala. Sper sa reprezint cu onoare si succes Romania. Justitia penala internationala este in centrul lumii contemporane, a tragediei contingente a razboiului, acum atat de aproape de noi”, a scris Iulia Motoc pe pagina sa de Facebook.

Judecatoarea s-a nascut pe 20 august 1967 in Timisoara si a urmat Dreptul si Filosofia la Universitatea Bucuresti si cursuri de master si doctorat la prestigioasa Universitate Paul Cezanne din Marsilia, Franta, finalizand cu ‘summa cum laude’.

Presedintele Vladimir Putin ar putea fi arestat daca iese din Rusia.

Curtea Penala Internationala a emis saptamana trecuta un mandat de arestare pe numele presedintelui Vladimir Putin pentru deportarea copiilor ucraineni in Rusia. Moscova a precizat ca Rusia nu este parte a „Statutului de la Roma”, textul fondator al Curtii Penale Internationale de la Haga si, prin urmare, pretinde ca nu are nicio obligatie in virtutea acestuia.

 

Exit mobile version