Fanii lui Adi Minune, Florin Salam sau Nicolae Guta, pusi la colt! CNA nu mai vrea manele in grilele cablistilor

Mai marii CNA au mers miercuri in Camera Deputatilor ca sa isi exprime dezacordul fata de obligatia firmelor de cablu de a introduce in grila de baza programe de manele.

Membrii CNA prezenti miercuri la Comisia de Cultura a Camerei au spus ca nu doresc sa elimine regula „must carry” din Legea audiovizualului, ci sa o redefineasca.

CNA intentioneaza sa remodeleze regula „must carry”, din cauza ca, in prezent, cablistii sunt obligati sa ofere in grilele lor canale de televiziune private, in functie de audienta pe care acestea o au, fapt care a facut obligatorii la retransmisie posturi precum Mynele TV si Taraf TV, potrivit Mediafax.

In urma discutiilor, Rasvan Popescu, presedintele CNA, a spus ca este necesara „o prudenta maxima” in privinta modificarii principiului must carry, pentru a nu determina distorsiuni majore pe piata, in conditiile in care nu stiu daca putem vorbi despre o piata libera de cablu”.

„Optiunea cetateanului este foarte limitata. Exista orase intregi in care nu exista decat un cablist. In momentul in care ne-am luat mana de pe canalele de televiziune protejate de ‘must carry’ exista riscul de distorsiuni din partea acestui monopol al cablistilor”, a subliniat Rasvan Popescu.

In schimb, Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA) a solicitat, luni, Parlamentului sa nu dea curs propunerii CNA de eliminare din Legea audiovizualului a dreptului televiziunilor private de a beneficia de retransmisie obligatorie in cablu, la care ar duce modificarea regulii „must carry”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.