‘Iubeste Romania Ta!’, un sir de calatorii de neuitat in locuri de poveste, la inceput de toamna

Peisaje in culori ce aproape ca nu pot fi descrise in cuvinte, soare potrivit de cald, aer linistit de vacanta la trecerea dintre anotimpuri, timp pentru drumetii de neuitat – asta poate insemna luna septembrie daca va propuneti sa calatoriti prin Romania.

Agentia de turism Ultramarin si Clubul Banatean de Turism continua programul „Iubeste Romania Ta!” initiat in acest an cu excursii prin tara in fiecare weekend, potrivite pentru un inceput de toamna frumoasa.

Prima dintre excursiile lunii septembrie in Romania este spre Cheile Bicazului: zona este considerata pe drept cuvant una dintre minunatiile tarii noastre si va va coplesi cu peisaje spectaculoase. Excursia are loc in weekendul 5 – 7 septembrie, iar pe traseu sunt incluse vizite la frumoasa cetate din Alba Iulia, la Sighisoara (unde se face si cazarea in prima noapte), urmand ca a doua zi sa se ajunga la Praid si la Lacul Rosu. Cheile Bicazului au fost formate de raul Bicaz si fac legatura dintre Transilvania si Moldova. Drumul din Cheile Bicazului este format din serpentine ametitoare, iar peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri precum Pestera Neagra si Pestera Cascada. Lacul Rosu este cel mai mare lac natural montan din Romania, numele provenind de la Paraul Rosu, care traverseaza mai multe straturi cu oxizi si hidroxizi de fier de culoare rosie. in luna iulie 1836, dupa o serie de furtuni si ploi torentiale, bucati de stanci purtand pe ele copaci au cazut in apa, marturie fiind cioturile de molid ce pot fi vazute si astazi iesind din lac. Un loc de o frumusete aparte, unic in Europa.

Urmatorul weekend, in 13 – 14 septembrie puteti petrece doua zile de relaxare in natura la Poieni Strambu, intr-o excursie ce cuprinde drumetie, tura foto si tura ciclista cu actiune de binefacere la Batrana.

Intre 19 – 21 septembrie va invitam la o drumetie spectaculoasa ce implica o oarecare dificultate, pe creasta muntilor Parang. Traseul traverseaza creasta Parangului la o altitudine de peste 2000 metri, pe la Parangul Mic, Parangul Mare, (cel mai inalt varf din Parang si al cincilea din tara – 2519 metri), saua Gruiului, Lacul Mandra, Lacul Rosiile.

Va invitam asadar in prima luna de toamna sa iesiti din casa, sa va bucurati de minunile naturii si sa (re)descoperiti Romania frumoasa! Programul complet al excursiilor poate fi gasit aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.