Noutati :

Iti place parizerul? Afla cum este facut si s-ar putea sa te razgandesti!

15 mai, 2013 - 09:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
1

Parizerul este o prezenta obisnuita pe masa romanilor inca din perioada comunista, cand alternativele erau foarte putine. Astazi, el continua sa fie in topul preferintelor alimentare. Dar stiti ce contine?

Ei bine, slanina este principalul ingredient din orice parizer, cremvurşti, carnat polonez sau hotdog. Proportia de slanina pleaca de la 70-80% la produsele „de calitate” si ajunge chiar la 95% pe pietele sarace, cum e si Romania. Dar asta este varianta „fericita”!

Atunci cand producatorii vor sa reduca si mai mult costurile, ei renunta la  slanina si o inlocuiesc cu pasta MDM. Practic, este vorba despre o emulsie de apa si pasta de sorici, piele de pui, tendoane si cartilagii. Toate acestea sunt amestecate cu o substanta care ajuta la topirea grasimilor in apa, scrie wowbiz.ro.

Pasta astfel obtinuta este amestecata cu un procent mic de carne, si aceea de slaba calitate. Pentru a capata consistenta, se adauga amidon, iar textura specifica se obtine prin folosirea de soia.

Dar produsul trebuie sa fie nu doar consistent, ci si atragator. Astfel i se da culoare cu carmin si gust cu „praf de parizer”. Este vorba despre un amestec format intr-o mica propotie din arome naturale si de sinteza si o mare cantitate de substante chimice.

Pentru a avea gust, se adauga glutamatul de sodiu (potentiator de gust), care are capacitatea de a stimula creierul sa perceapa gustul de cateva sute de ori mai tare decat cel normal. Lactoza si glucoza au rolul de a indulci usor amestecul. In fine, se adauga conservantii (nitrituzl de sodiu si nitratul de potasiu), precum si antioxidantii (acid ascorbic), cu rolul de a simula „prospetimea” produsului final.

Citeste si Hartia igienica, ingredient de baza intr-un produs alimentar pe care il gasesti in orice alimentara VIDEO

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. Nu mai mănânc în viața mea