Noutati :

Italia a schimbat conditiile de intrare in tara pentru romani

6 decembrie, 2020 - 12:33 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Autoritatile italiene au introdus noi reglementari pentru romanii care intra pe teritoriul tarii.

Noile reguli au intrat in vigoare din 4 decembrie si vor fi valabile pana in 21 decembrie, iar cea mai importanta regula eliminata este cea a autoizolarii pentru 14 zile.

In schimb, romanii sunt obligati sa prezinte la intrarea in Italia o adeverinta care confirma efectuarea, cu 48 de ore inainte, a unui test de diagnostic molecular sau de captura antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2. Aceasta masura este valabila pana la 21 decembrie.

In conformitate cu informatiile comunicate public de catre autoritatile italiene, Romania a fost transferata pe lista C din Anexa 20 a decretului, eliminandu-se astfel masura automata a autoizolarii pentru 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din/au tranzitat Romania.

In schimb, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul Romaniei in ultimele 14 zile anterioare sosirii in Italia sunt obligate sa prezinte transportatorului, la momentul imbarcarii, sau oricarei persoane desemnate sa efectueze controale, o adeverinta care confirma efectuarea, in 48 de ore anterioare intrarii pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captura antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2. in cazul neprezentarii testului mentionat anterior, este necesara autoizolarea pentru 14 zile. Avand in vedere ca autoritatile italiene nu au stabilit, pana la acest moment, un format/model al adeverintei care atesta rezultatul testului pentru infectia cu SARS-CoV-2, MAE recomanda ca documentul sa fie redactat in limba italiana sau engleza.

Totodata, in perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, persoanele care sosesc in Italia din tarile aflate pe lista C, inclusiv Romania, vor fi supuse in continuare masurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesara prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captura antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, scrie hotnews.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. johannis va fi suspendat din functie pana la sfarsitul lui ianuarie 2021