Istoria Timisoarei, la Bruxelles. Calendar Timisorean – file din istoria orasului, cartea scrisa de jurnalistul Zoltan Kovacs, prezentata la Parlamentul European

TIMISOARA. Evenimentele importante, personalitatile de seama din istoria orasului, dar si cladirile emblematice ale Timisoarei vor fi prezentate, saptamana aceasta, la Bruxelles. Totul, cu ajutorul unui proiectul unic ce reuneste tot ceea ce este mai important, de la atestarea Timisoarei si pana in prezent, intr-o carte-eveniment a jurnalistului Zoltan Kovacs.

Cartea Calendar Timisorean – file din istoria orasului a fost lansata in toamna anului trecut la Timisoara, iar acum, versiunea in limba engleza a volumului va fi prezentata la Parlamentul European.

Marti, in 7 februarie, aici va fi organizata o conferinta cu titlul „Cultura, o punte intre natiuni„, in cadrul careia Adrian Cioroianu, istoric si fost ministru de Externe al Romaniei, va prezenta cartea. Apoi, Zoltan Kovacs va vorbi despre istoria de aproape 800 de ani a orasului.

La eveniment va lua parte si Andras Demeter, secretar de stat in Ministerul Culturii, care va explica importanta titlului pe care Timisoara il exercita anul acesta, cel de Capitala Europeana a Culturii. De asemenea, la evenimentul organizat de europarlamentarul Maria Grapini si-au confirmat prezenta mai multi europarlamentari romani din diferite formatiuni politice, dar si conducerea Institutului Cultural Roman la Bruxelles, Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei, ambasadorul Reprezentantei Romaniei la UE, dar si numeroase personalitati din domeniul culturii.

Gandita ca un calendar, cartea prezinta evenimente care au avut loc in fiecare zi a anului, de-a lungul istoriei. Cuprinde date si fapte, personalitati marcante, evenimente cheie, administratii, lucrari de arhitectura, cladiri simbol, traditii. Precum insusi autorul recunoaste, misiunea scrierii acestei carti document nu a fost una deloc usoara, fiind nevoie de consultarea de izvoare si lucrari bibliografice si studiate documente si scrieri din cele mai vechi timpuri si pana in prezent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...