Noutati :

Istoria lui Decembrie 1989 povestita copiilor! Sute de elevi au mers in pelerinaj la monumentele Revolutiei de la Timisoara

18 decembrie, 2013 - 11:34 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA.  Peste 400 de elevi din 14 scoli din Timisoara, majoritatea premianti, au pornit intr-un pelerinaj la cele 12 monumente din oras, dedicate Revolutiei din Decembrie 1989. Copiii  au depus coroane de flori si au aprins candele.

Elevii si-au dat intalnire la Primarie, miercuri dimineata, apoi s-au impartit in grupuri si au pornit in excursie.

Sunt peste 400 de elevi din 14 scoli din Timisoara, sunt elevi premianti care s-au dus in pelerinaj la cele 12 monumente pe care le avem in Timisoara. Acolo depun coroane de flori din partea Consiliului Local Timisoara si a asociatiilor de revolutionari din municipiu. Alaturi de elevi se vor afla si 40 de persoane, membre ale Memorialului Revolutiei”, a declarat  pentru opiniatimisoarei.ro Traian Orban, presedintele Memorialului Revolutiei.

Cele 12 monumente se afla in puncte cheie ale Timisoarei unde s-au desfasurat lupte de strada si unde au murit oameni in timpul  revoltei din 89.

Evenimentele dedicate Revolutiei din Decembrie 1989 continua la Timisoara, miercuri va avea loc o sedinta festiva la Consiliul Judetean Timis la care sunt invitati sa participe mai multi revolutionari.

Joi, 19 decembrie, urmasi ai eroilor Revolutiei de la Timisoara vor porni intr-un pelerinaj la Bucuresti unde, in 20 decembrie, vor depune coroane de flori in Piata Universitatii, la mai multe monumente, dar si la Popesti-Leordeni, acolo unde au fost arsi mai multi revolutionari in timpul evenimentelor din Decembrie 1989, iar cenusa lor a fost aruncata intr-un canal.

In 20 decembrie, la Timisoara, la ora 12.00 este zi de doliu national, iar in zona centrala a municipiului vor suna sirenele pentru a marca momentul in care Timisoara, in urma cu 24 de ani, a fost declarat primul oras liber de comunism din România.

In 21 decembrie, cei plecati la Bucuresti, in pelerinaj se vor opri si la Slatina-Olt, pentru a depune coroane de flori in memoria eroilor Revolutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...