IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara

TIMISOARA. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara i-a acordat lui IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului, cea mai inalta distinctie, titlul de Doctor Honoris Causa.

Pentru mine este inca o sarcina, inca o datorie la care trebuie sa fiu prezent de astazi. Acest titlu ma obliga sa fiu si mai mult alaturi de scoala romaneasca, de orice categorie ar fi ea. Si, dupa cum bine stiti, m-am implicat in ajutorarea gradinitelor si pana la ajuta sistemul de invatamant universitar de aici, din Banat. Multumesc domnului rector si Senatului pentru recunostinta. Voi ramane mai departe alaturi de conducerea acestei universitati, ajutand-o prin tot ceea ce imi sta in putinta, la dezvoltarea ei ca stiinta, ca stiinta a painii. Pentru ca aici, la aceasta universitate, studentii invata sa faca paine pentru neamul nostru romanesc. Si ii indemn sa faca painea asa cum au facut-o maicile noastre, odinioara”, a declarat Mitropolitul Banatului la festivitatea de decernare a titlului.

Rectorul Universitatii de Stiinte Agricole a mentionat importanta acestul moment solemn despre care a spus ca va ramane in memoria universitatii.

Astazi este o zi irepetabila, o zi care va ramane in istoria Universitatii, ca una dintre cele mai importante. Sunt cateva momente care marcheaza aceasta universitate, iar unul dintre ele este acela cand Majestatea Sa Regele Mihai I a semnat actul de nastere al acestei universitati, cu 76 de ani in urma, in 1945. Pe parcursul vietii acestei institutii, alaturi de studenti si alaturi de dascali, am deschis usile si au intrat pe poarta acestei cetati de educatie, oameni de frunte ai tarii, oameni care au facut cinste locurilor in care au muncit, locurilor in care au trudit si au venit alaturi de aceasta universitate. Ziua de 6 decembrie 2021 este una extrem de importanta deoarece comunitatea noastra creste cu prezenta IPS Mitropolitul Banatului”, a eclarat rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

Acesta este al doilea titlu de Doctor Honoris Causa primit de IPS Ioan Selejan, dupa cel decernat de Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Se premiază brontozaurii între ei... ce patetic spune:

  Rar auzi de actiuni sociale, din partea lor (aproape o rutină la catolici), în schimb la festivisme și diplome sunt abonati

 2. BanatanFalos spune:

  „studentii invata sa faca paine pentru neamul nostru romanesc. Si ii indemn sa faca painea asa cum au facut-o maicile noastre, odinioara” … doar un geniu poate emite asemenea declaratii. Universitatea „creste” in prestigiu cu astfel de popi premiati.

 3. socolescu eugenia spune:

  …poate nenea IPS… ,învață și legislație din domeniul PROTECTIE MONUMENTE CLASA A asa cum este încadrată Catedrala Mitropolitană Timisoara
  …niciunde în EU , NU SE PARCHEAZA asa CUM SE PARCHEAZA LANGA CATEDRALA Mitropolitană. !!!!
  .. oare doar ptr ca FORMA FIZICA / SUPRAPONDERALA a slujitorilor Domnului, nu le permite acestora deplasarea .??..ori tov Rector Cosmin Popescu nu găsește loc de parcare în zona centrala…???