Opinia Timisoarei

Ipoteza socanta: Pamantul ar fi gol in interior si … locuit in subteran! Ce savant celebru crede asta

Un savant celebru a lansat o terorie absolut surprinzatoare: Pamantul este gol pe dinauntru  si este posibil ca in subteran sa se afle o alta civilizatie. In favoarea acestei idei greu de crezut la prima vedere, savantul a adus si argumente convingatoare.

Edmund Halley a ramas in istorie ca primul astronom care a calculat orbita unei comete ce trece pe langa Pamant la fiecare 76 de ani. Obiectul ceresc, cunoscut azi drept cometa Halley, si-a facut pentru prima oara aparitia sub acest nume, in 1682.

In urmatorul deceniu, atentia lui Halley n-a mai fost atrasa de cer, ci de pamant, sau mai curand de taramul care s-ar fi aflat sub pamant.

El a inceput sa sustina ca Pamantul era gol pe dinauntru, fiind populat de oameni si salbaticiuni. Teoria lui Halley se baza pe faptul ca existau variatii ale campului magnetic terestru, de-a lungul timpului. Halley a sugerat ca exista mai multe tipuri de campuri magnetice, dintre care unul emana  dintr-o sfera aflata in interiorul Pamantului.

in cele din urma a dezvoltat teoria ca existau patru sfere concentrice si goale in interiorul planetei. El credea ca interiorul Pamantului era populat cu viata si avea o atmosfera luminoasa. Aurora boreala, concluziona el, era de fapt o emanatie de gaze radiante din interiorul planetei, care se degaja prin straturile subtiri ale crustei polilor.

In secolul al XVIII lea, teoria lui Halley a fost adoptata de alti doi faimosi matematicieni, elvetianul Euler si scotianul Leslie.
Euler a abandonat ideea sferelor concentrice a lui Halley. El a postulat ca un nucleu fierbinte cu un diametru de circa o mie de kilometri incalzea si lumina Pamantul, unde se dezvolta o civilizatie avansata.

Pe de alta parte, Leslie credea ca exista doua sfere concentrice in interiorul Pamantului, fiecare avand un soare propriu, pe care el le-a numit Pluto si Proserpina, dupa zeul grec al lumii subpamantene si sotia acestuia. Poate cel mai entuziast sustinator al Teoriei Pamantului gol, a fost americanul Cleves.

MAi multe pe efemeride.ro.

Exit mobile version