Noutati :

Ipoteza socanta: Pamantul ar fi gol in interior si … locuit in subteran! Ce savant celebru crede asta

6 iulie, 2014 - 03:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
2

Un savant celebru a lansat o terorie absolut surprinzatoare: Pamantul este gol pe dinauntru  si este posibil ca in subteran sa se afle o alta civilizatie. In favoarea acestei idei greu de crezut la prima vedere, savantul a adus si argumente convingatoare.

Edmund Halley a ramas in istorie ca primul astronom care a calculat orbita unei comete ce trece pe langa Pamant la fiecare 76 de ani. Obiectul ceresc, cunoscut azi drept cometa Halley, si-a facut pentru prima oara aparitia sub acest nume, in 1682.

In urmatorul deceniu, atentia lui Halley n-a mai fost atrasa de cer, ci de pamant, sau mai curand de taramul care s-ar fi aflat sub pamant.

El a inceput sa sustina ca Pamantul era gol pe dinauntru, fiind populat de oameni si salbaticiuni. Teoria lui Halley se baza pe faptul ca existau variatii ale campului magnetic terestru, de-a lungul timpului. Halley a sugerat ca exista mai multe tipuri de campuri magnetice, dintre care unul emana  dintr-o sfera aflata in interiorul Pamantului.

in cele din urma a dezvoltat teoria ca existau patru sfere concentrice si goale in interiorul planetei. El credea ca interiorul Pamantului era populat cu viata si avea o atmosfera luminoasa. Aurora boreala, concluziona el, era de fapt o emanatie de gaze radiante din interiorul planetei, care se degaja prin straturile subtiri ale crustei polilor.

In secolul al XVIII lea, teoria lui Halley a fost adoptata de alti doi faimosi matematicieni, elvetianul Euler si scotianul Leslie.
Euler a abandonat ideea sferelor concentrice a lui Halley. El a postulat ca un nucleu fierbinte cu un diametru de circa o mie de kilometri incalzea si lumina Pamantul, unde se dezvolta o civilizatie avansata.

Pe de alta parte, Leslie credea ca exista doua sfere concentrice in interiorul Pamantului, fiecare avand un soare propriu, pe care el le-a numit Pluto si Proserpina, dupa zeul grec al lumii subpamantene si sotia acestuia. Poate cel mai entuziast sustinator al Teoriei Pamantului gol, a fost americanul Cleves.

MAi multe pe efemeride.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. iauz la prostu aista.
    pai dache pamantu ar fi gol pidinuntru toati marili si ocianili sar scurgi coloshia. si piashti si scrumbiili si balenili si richini si ciafalopidili si miduzili si puricii di balta. tot! e bini?

  2. Cred ca la sfarsitu’ vietii Halley s-a dus cu sorcova prin lumea din adancuri.