Noutati :

Ipostaze inedite surprinse de fotoreporterul opiniatimisoarei.ro, Virgil Simonescu! Ce a gasit intr-un muzeu din Timisoara?

12 martie, 2015 - 04:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. „Scriitorii sunt inginerii sufletelor omenesti”! Este doar una din definitiile gasite chiar de autori pentru meseria lor. Fotoreporterul opiniatimisoarei.ro ne arata insa ca ii putem vedea si altfel pe cei care astern cuvinte magice pe hartie. Virgil Simonescu a surprins o serie de scriitori timisoreni in ipostaze inedite, in incinta Muzeului Satului Banatean, in cadrul unei expozitii pusa la cale de Biblioteca Judeteana Timis.

Scriitorii se pot intoarce mereu la radacinile lor, la traiul simplu si curat, dar pot fi si „doctori in litere”. Asta ne arata cei doi fotografi care au expus in spatiul BJT din Bastionul Theresia: Virgil Simonescu si Liviu Moise. Asadar, vorbim, in fapt, de doua expozitii in una singura.

„Pictorialele au fost realizate in cadrul Festivalului LitVest. A treia editie a avut loc in luna septembrie a anului trecut. Primul pictorial a fost realizat la Muzeul Satului Banatean, iar cel de-al doilea la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Am vrut sa surprindem scriitorii in ipostaze inedite, rare, unice. Conceptul proiectului sta in faptul ca de fiecare data facem altceva: au fost scriitori hornari, strungari, padurari, vor fi scriitoare in ipostaze de femeie de serviciu… si nu numai. De fiecare data se schimba ipostaza. Am colaborat cu mai multe institutii pe aceasta idee, de doctori in litere. Fotografii cu care am lucrat sunt cei mai importanti, mult mai importanti decat cei ce sunt fotografiati. Sunt Virgil Simonescu si Liviu Moise. Trebuie sa le multumim public si direct”, ne-a declarat Tudor Cretu, directorul Bibliotecii Judetene Timis.

Fotoreporterul opiniatimisoarei.ro, Virgil Simonescu, sustine ca nu a fost foarte dificil sa-i vada cu alti ochi pe scriitori, insa expozitia pusa la cale de reprezentantii Bibliotecii Judetene transmite ca autorii timisoreni pot fi si altfel de… vedete.

In cazul expozitiei „Muzeu Viu. Sat Banatean” protagonistii sunt Ruxandra Cesereanu, Jovan Zivlak si Ivan Negrisorac, iar in cazul expozitiei „Saving” – Nora Iuga, Nicolae Breban, Pavel Gataiantu si Simona Giuchici, scriitorii-chirurgi fiind fotografiati de Liviu Moise.

„A fost altceva sa fotografiez scriitori la Muzeul Satului, in cu totul alte ipostaze decat ii vedem de obicei. Am avut ceva batai de cap cu lumina, pentru ca am vrut sa folosesc doar lumina naturala, dar in cele din urma am reusit sa aratam timisorenilor o alta fata a scriitorilor”, ne-a spus Virgil Simonescu.

Imaginile pot fi admirate de timisoreni vreme de doua saptamani, intre orele 9:00 – 18:00, la Sectia de Arte „Deliu Petroiu” din Bastionul Theresia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...