Ion Caramitru si Mihai Gafencu, alaturi de oameni de cultura, profesori si avocati, in Asociatia Timisoara 2021

TIMISOARA. In cadrul Adunarii Generale a membrilor Asociatiei Timisoara 2021- Capitala Europeana a Culturii din data de 15 aprilie 2019, au fost discutate si aprobate punctele prevazute in ordinea de zi, necesare pentru desfasurarea si dezvoltarea activitatii asociatiei si au fost analizate cererile depuse de catre cei interesati pentru ocuparea celor trei pozitii permanente de membri ai Consiliului Director (C.D.).

In urma discutiilor, prin votul membrilor prezenti, au fost desemnati, ca membri ai Consiliului Director, pe o perioada de cinci ani, reprezentantul scenei culturale independente si al sectorului Industriilor Culturale si Creative – Mihai Gafencu – si reprezentantul sectorului cultural institutional – Claudiu Ilas.

De asemenea, membrii AGA au validat propunerea facuta de catre Horatiu Rada- Presedintele Consiliului Director privind desemnarea lui Ion Caramitru in Consiliul Director, in calitate de personalitate publica din domeniul culturii, cu profil international.

Adunarea Generala a membrilor Asociatiei Timisoara 2021- Capitala Europeana a Culturii a desemnat cu majoritate de voturi membrii Consiliului de Audit, Guvernanta Culturala si Etica: Bunget Ovidiu Constantin, Clipa Cristian si Stan Ioana Zoita.

_______________________________________________________________________________

Ion Caramitru este o personalitate incontestabila a culturii romanesti, actor de teatru si film, regizor, fost ministru al Culturii intre 1996 si 2000, presedinte al UNITER din 1990, si director al Teatrului National din Bucuresti, incepand cu anul 2005.
Raportat la performantele din intreaga sa cariera puse in slujba teatrului si a filmului romanesc, la daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in domeniul managementului cultural, este om de cultura extraordinar.
Actor cu peste 60 de roluri in teatru si 40 in filme. Regizor de teatru, opera si opereta.

Recompensat cu prestigioase distinctii in plan national si international, pentru intreaga activitate si pentru o cariera de exceptie :
– Ofiter de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic (decorat in 1995 de catre Regina Elisabeta a-II-a a – Marii Britanii si Irlandei de Nord)
– Cavaler al Ordinului Literelor si Artelor (Franta 1997)
– Ordinul pentru Merit al Romaniei in grad de Mare Cruce, 2000
– Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte „George Enescu”, Iasi, 2008
– Crucea Casei Regale a Romaniei
– Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, 2017
– Ordinul Soarelui Rasare, inmanat de ambasadorul Japoniei la BucurestiJ, 2017
– Cetatean de onoare al Bucurestiului, 2017
– Cetatean de onoare al municipiului Ploiesti, 2006
– Cetatean de onoare al Timisoarei din 2018
– Ambasador cultural al Asociatiei Timisoara 2021

****
Mihai Gafencu este un cunoscut medic pediatru din Timisoara, specializat in nefrologie pediatrica. Acesta este presedintele Salvati Copiii, o organizate neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile copilului in Romania inca din anul 1990.

 

De-a lungul timpului, a fost membru in:

– board-ul evaluatorilor International Urology and Nephrology Journal (ISI cu impact factor >1,5),Acta
Endocrinologica (ISI cu impact factor 0,68)
– board-ul editorial la Therapeutics Pharmacology and Clinical Toxicology si The Romanian Pediatric
Nephrology and Urology Journal si Romanian hemophiliac society journal (intre 2004-2006)
– editor la alte 3 jurnale (Romanian Journal of Rare Disease, Jurnalul pediatrului, Romedic)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu pot sa contest valoarea artistica si profesionala ale domnilor, dar pot sa observ ca dupa alocarea de fonduri consistente Asociatiei TM Capitala Culturala 2021 incep sa apara nume „grele” din zona politica. Poate ar fi interesant de aflat si salarizarea sau valoarea indemnizatiilor membrilor Consiliului Dorector, tinand cont ca este vorba de o actiune publica sustinuta din bani publici. Zic si eu, doar pentru transparenta. Un alt aspect ar fi ca nu am retinut sa fie cineva in Consiliul Director pe baza de voluntariat, cum a fost solicitat de primarul Timisoarei in apelurile publice anterioare. Sau poate a facut dl Caramitru sau dl. Gafencu vreo donatie generoasa Asociatiei si nu am auzit eu???? Posibil.

    • bumburica care e valoarea culturala a lui Ilas? Ori ai fost ironic ori ai omis personajul din postare.
      Nu pot sa cred ca un om normal poate sa il includa pe Ilas la personaje culturala :)))))

  2. Comentariul meu nu era legat neaparat de anumiti indivizi, asa ca si dl. Ilas banuiesc ca poate fi inclus. Insa interesul meu este legat de SALARIZAREA sau INDEMNIZATIILE de care acesti oameni vor beneficia prin cooptarea in Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021. Fiindca imi amintesc de dl. Holender care s-a retras din grupul organizatoric al Asociatiei, iar motivul era destul de clar exprimat: includerea in Asociatie a unor indivizi cel putin nepotriviti. Bineinteles ca despre niciunul dintre indivizi nu cred ca presteaza voluntariat neremunerat in cadrul Asociatiei. De aceea cred ca este de interes public salarizarea acestora. Chiar nu conteaza daca este dl. Ilas sau nu in Asociatie, ci conteaza daca persoanele au beneficii materiale in cadrul Asociatiei si in ce cuantum. Fiindca s-ar putea sa fie nevoie poate de concurs pentru ocuparea posturilor respective.