Noutati :

Ioan Holender a primit o placheta de la Universitatea Politehnica Timisoara, acolo unde a urmat cursurile Facultatii de Mecanica

27 ianuarie, 2012 - 03:05 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Ioan Holender, fostul director al Operei de Stat din Viena, a fost premiat de Universitatea Politehnica pentru activitatea desfasurata de-a lungul vietii, dar si pentru ca a fost student al UPT.

Cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, timisoreanul Ioan Holender (a stat 19 ani la conducerea institutiei), a primit o placheta din partea universitatii in cadrul careia a fost student la Timisoara, Politehnica. Nicolae Robu, rectorul institutiei de invatamant superior, i-a inmanat placheta in cadrul sedintei de Senat care a avut loc vineri.

Pentru ca ati fost student al acestei universitati si ati venit sa faceti cariera de inginer la noi, pentru ca ati avut taria sa va croiti alt drum, sa o luati de la zero, pentru loialitatea fata de scoala de ingineri a politehnicii va decernam Placheta de excelenta a Universitatii Politehnica Timisoara”, a spus Nicolae Robu. Pe aceasta placheta sta scris „Persecutat prin exmatriculare de regimul comunist”.

Ioan Holender a fost student al Facultatii de Mecanica a UPT. El a fost exmatriculat, in 1956, fiind declarat dusman al poporului de catre regimul comunist.

Fostul director al Operei din Viena le-a multumit membrilor Senatului UPT. „In afara ca n-am devenit inginer de masini cu aburi, alte pierderi n-am avut”, a glumit la primirea diplomei.

El a precizat faptul ca „am fost scos de pe drumul pe care l-am ales eu. Am plecat de la Timisoara ca sa supravietuiesc, nici macar ca sa traiesc. Am fost la toate universitatile din tara dupa exmatriculare, dar nu am fost acceptat”, si-a amintit Ioan Holender.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...