Noutati :

Invitatie la film, la Timisoara, lansata de Muzeul Banatului. Maria-Inima Romaniei si Razboiul Regelui, documentarele ce pot fi vazute in sala multifunctionala de la CJT. Intrarea e libera, cu rezervare

29 noiembrie, 2019 - 03:32 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. in cadrul evenimentului „100 de ani de film romanesc”, Muzeul National al Banatului si Consiliul Judetean Timis sustin proiectia consecutiva a celor doua documentare istorice „Maria – Inima Romaniei”, versiunea originala a regizorului, si „Razboiul Regelui”.

Evenimentul va avea loc luni, 2 decembrie 2019, ora 18.00 in Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis. Intrarea publicului este libera, in limita locurilor disponibile, pe baza rezervarilor facute in avans AICI.

Proiectiile fac parte din turneul national al filmelor documentare „Maria – Inima Romaniei” si „Razboiul Regelui”, un eveniment itinerant lansat de producatorul executiv John M. Florescu & Chainsaw Film Production. Turneul ajunge in mai multe orase din Romania, pe parcursul a sase luni.

Documentarele de succes prezinta publicului povestea extraordinara a rolului politic si a interesantei vieti private a Reginei Maria a Romaniei, dar si povestea deciziei unui rege care intr-un punct critic in Al Doilea Razboi Mondial a renuntat la sprijinul acordat Germaniei, a indreptat Romania spre Aliati si a grabit sfarsitul razboiului cu aproape sase luni.

Productia se bucura de sustinerea Academiei Romane si a Institutului Cultural Roman si realizarea sa a fost posibila cu sustinerea unor sponsori importanti. Evenimentul va oferi sansa publicului de a afla informatii din culisele productiei (realizata in noua tari si cu suportul a 14 arhive nationale), intreband direct producatorii prezenti la acest eveniment.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...