Investitiile in sanatate, prioritare pentru administratia liberala din Timis (P)

Liberalii din Timiș se declară îngrijorați de spirala de violență tot mai prezentă în declarațiile și în acțiunile liderilor politici din USR și PSD. “Suntem preocupați de direcția în care evoluează discursul politic în Timișoara și în județ. USR a adus în spațiul public o comunicare extrem de violentă și agresivă care nu face decât să incite și să ducă la evenimente grave în care se ajunge la folosirea violenței fizice. Acum, după ce au creat această atmosferă, tot ei sunt cei care se plâng. Mai mult, în acest joc al violenței a fost atras și PSD-ul care pare să se simtă bine cu USR în Alianța urii și intoleranței. Liderii celor două partide se ascund în spatele declarațiilor politice uitând că minciuna și violența nu au ce căuta în politică”, a transmis Nica. Ultima minciună ridicată la rang de adevăr absolut de către liderii locali ai Alianței Urii (USR+PSD) este afirmația potrivit căreia PNL nu ar susține investițiile în sănătate. “Nimic mai fals și mai neadevărat”, spune liberalul Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și al PNL Timiș.

Alin Nica: “Nicio investiție planificată nu va fi abandonată”

“Noi, la PNL, spre deosebire de lansatorii de fumigene de la Alianța Urii (USR+PSD), tratăm cu maximă seriozitate tema investițiilor în sănătate. Dacă liderii locali ai Alianței Urii ar fi avut minima decență de a spune adevărul, ar fi spus că la nivelul Coaliției s-a discutat ca spitalele aprobate pentru finanțare de Ministerul Sănătății, indiferent de județul sau orașul în care sunt situate, se vor construi: majoritatea cu fonduri din PNRR şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții. Acestea din urmă vor fi construite cu fonduri BEI după ce România a trebuit să renunțe la o parte din suma din PNRR, ca urmare a creșterii economice. Dacă Spitalul de Oncologie Timișoara nu va rămâne pe lista de finanțare prin PNRR, acesta va trece pe finanțarea BEI și investiția nu va fi întârziată. Este foarte important să fim corecți și să spunem că nicio investiție planificată nu va fi abandonată. Sigur, asta dacă suntem cinstiți și mai avem respect pentru adevăr și pentru oamenii care ne-au investit cu încredere în administrație”, a mai spus liderul PNL Timiș, Alin Nica.

”E mult mai ușor să atragi atenția strigând și atacând așa cum fac cei din Alianța Urii (USR+PSD). Noi, la PNL, ne încăpățânăm să rămânem decenți și să nu contribuim la otrăvirea mesajelor politice. Mi-e foarte greu să înțeleg cum putem fi atacați pe tema investițiilor în sănătate atâta timp cât administrația liberă a județului Timiș a avut ca prioritate acest domeniu”, a mai spus liderul administrației județene.

Nica a enumerat și investițiile finalizate, precum și pe cele aflate în derulare. Este vorba, printre altele, despre noua maternitate care se construiește lângă Spitalul Județean – o investiție de aproape 20 de milioane de euro care va avea diverse compartimente, precum fertilizare in vitro, chirurgie laparoscopică sau histeroscopică, compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, precum și facilități pentru însoțitori. Noul sediu al Urgențelor de la Spitalul Județean are o suprafață de aproape 800 mp, dublă față de vechea clădire, cu un spațiu de primire al ambulanțelor mare, culoare separate, delimitate în funcție de gravitatea cazurilor. Secția de Urologie și ATI Transplant Renal este o investiție realizată în totalitate din bugetul județului și derulată prin Serviciul de Investiții al instituției. Lucrarea a fost executată, secția reamenajată intrând în circuitul spitalicesc.

Milioane de lei în ultimii ani pentru spitale de interes regional

În anul 2019, șase structuri spitalicești au fost finanțate cu suma de circa 1,4 milioane lei, în anul 2020 au fost finanțate cu 2,8 milioane lei, iar în anul 2021 au fost finanțate cu aproape 1,3 milioane lei. Din bugetul propriu al administrației timișene, s-au alocat 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea centralei termice pe gaz a Spitalului Județean de Urgență. “La Institutul Regional de Oncologie Timișoara, am contribuit la realizarea proiectului tehnic și la scrierea proiectului pentru PNRR. Sunt doar o parte din investițiile derulate de CJT în ultimii ani. De toate acestea vor beneficia zeci de mii de oameni din regiune, oameni care vor ști să discearnă între agresivitatea și ipocrizia celor din Alianța Urii (USR+PSD) și seriozitatea și respectul pentru adevăr al celor din PNL”, spune Alin Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...