Noutati :

Investitii majore la Aquatim in 2017 si planuri mari pentru 2018, pentru intreg judetul Timis

21 decembrie, 2017 - 03:37 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Sute de kilometri de retele de apa si canal in intreg judetul si statii de epurare si tratare. Sunt datele cu care incheie Aquatim anul 2017. Potrivit reprezentantilor companiei de apa, si anul acesta s-a mers pe ideea de regionalizare, astfel ca au fost puse in functiune retele de apa si au fost conectate la sistemul de canalizare mai multe localitati din judet.

„2017 a fost un an bun pentru Aquatim, iar perla coroanei este din nou locul I pe tara, obtinut de catre Aquatim oferit de catre Camera Nationala de Comert, pe niste criterii obiective si acest lucru ne bucura, pentru ca incercam sa ne facem bine treaba. Din punct de vedere investitional, am realizat un proiect mare, de 119 milioane de euro, in care am facut 7 statii de epurare a apei, 3 uzine de apa, 200 de kilometri de canalizare, 100 de kilometri de retea de apa in judetul Timis, in localitatile mai mari, asadar am securizat acest proiect, pentru ca financiar avem capacitatea sa il finantam”, a spus Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Pentru anul viitor, reprezentantii Aquatim au propus lucrari de aproximativ 180 de milioane de euro. Din acesti bani urmeaza sa fie construite statii de pompare, dat si alte cateva sute de kilometri de canalizare.

„Anul viitor vom demara proiectul mare pe POIM, urmatorul exercitiu financiar, de 180 de milioane de euro, unul dintre cele mai mari proiecte din judetul Timis, in care vom face 13 uzine de apa noi, 9 uzine de apa vor fi reabilitate, retelele de apa in localitati si intre ele vor totaliza aproximativ 490 de kilometri, vom avea aproximativ 50 de statii de pompare. In ceea ce priveste partea de epurare si ape uzate, vom avea 6 statii de epurare noi si aproximativ 400 de kilometri de canalizare. Este un program mare, serios, iar 75% sunt fonduri nerambursabile. Aquatim are capacitatea sa cofinanteze, tariful, desi nu a crescut din 2014, am reusit toate aceste lucruri prin reducere de costuri”, a completat Ilie Vlaicu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. bani cu nemiluita iar rezultatele sunt aceleasi:o apa numai buna pentru spalarea picioarelor,probabil mai scumpa din2018.